Dat ’14-18′ een fenomeen is, is ondertussen bekend. Vanaf de eerste voorstelling werd de musical onthaald op de meest lovende kritieken, zowel bij de pers als bij het grote publiek. Al meer dan 240.000 mensen bemachtigden een kaartje. Voorstelling na voorstelling barsten de bezoekers uit in een staande ovatie en worden de acteurs diep geraakt door het overenthousiaste applaus. Er was dan ook geen twijfel mogelijk over een verlenging van ’14-18′.

De spectaculaire voorstelling mocht eerder deze maand de eerste prijzen op zijn naam schrijven. ’14-18′ won een Musicalworld Award voor Beste Productie en Beste Ensemble en Bert Verbeke kreeg een award voor Beste Mannelijke Bijrol. Toch blijft de samenstelling van de succesvolle cast niet geheel hetzelfde. Jo De Meyere krijgt versterking van de bekende Belgische acteur Mike Verdrengh. Afwisselend zullen zij de rol van de Generaal spelen. Daarnaast zal Marie Vinck in de rol van Céline, eerder gespeeld door Maaike Cafmeyer, te zien zijn vanaf 17 september. ’14-18′ is vanaf vrijdag 5 september weer te bewonderen op het twee voetbalvelden grote speelvlak van de Nekkerhal in Mechelen.

Het verhaal
’14-18′ is een puur verhaal over vriendschap en liefde. Wat is de verwoestende werking van een oorlog op een groep vrienden en op een man en een vrouw die door deze oorlog niet bij elkaar kunnen zijn? Wat is het effect van zo’n grote, alles verwoestende oorlogsmachine op gewone jonge mensen die eigenlijk niet weten waar ze in stappen?
Op technisch gebied is deze musical een project van ongeziene afmetingen. Het speelvlak van dit theater is twee voetbalvelden groot maar het publiek hoeft niets te missen doordat de tribune met toeschouwers op een filmische manier kan in- en uitzoomen. ’14-18′ is een gezamenlijk project van Studio 100, Frank Van Laecke, Dirk Brossé en Allard Blom.

Praktische informatie
’14-18′ is vanaf 5 september 2014 weer te zien in de Nekkerhal in Mechelen. Kijk voor de actuele speellijst en meer informatie op www.1418.nu. Tickets voor deze show zijn te koop via deze link.

Lees ook:
’14-’18… VIP: a Very Impressive Performance!

Musical 14-18: Zij die sterven gaan, zingen voor u.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte? Like ons op facebook en klik hier.