Sinds dit weekend is de voorstelling “Bonnie & Clyde” te zien in het Zuiderpershuis. De voorstelling ging op 28 september in feestelijke première en toonde meteen aan Vlaanderen dat een combinatie tussen professionals en niet-professionals scoort!

Het verhaal

Wanneer Bonnie & Clyde elkaar leren kennen, wordt hun wederzijds verlangen naar opwinding en beroemdheid snel duidelijk. Hun roekeloze avonturen in de zoektocht naar een beter leven verandert hun spannend avontuur al snel in een nachtmerrie voor henzelf en al hun vrienden. De wet dreigt hen in te halen, waardoor ze de dupe dreigen te worden van hun eigen ambities. Via moord en overvallen proberen ze het hoofd boven water te houden terwijl de wet hen dreigt in te halen. Hoe bekender ze worden, hoe dichter hun dood lijkt te komen…

Alles klopt

De voorstelling slaagt erin om te blijven verrassen door verschillende muziekstijlen te combineren en zelfs te overtuigen met gospel. De cast, met aan het roer (of autostuur) Juan Gerlo en Charlotte Campion, laat nog maar eens zien wat spelplezier is, en zingt en speelt de pannen van het dak. Het ensemble, bestaande uit 30 liefhebbers, zorgt voor de vervolmaking en moet kwalitatief absoluut niet onderdoen voor professionele ensembles.

Juan Gerlo en Charlotte Campion spelen Bonnie & Clyde met verve. Alles klopt. Campion laat, vooral in ‘Sterven doet geen pijn’ het publiek weer voelen hoe het is om instant kippenvel te hebben en Juan Gerlo doet iedereen versteld staan met ‘Dansen in de hel’. Het duo heeft een ontzettend mooie dynamiek en chemie op het podium en dat is er meteen aan te zien. “Ik vind het fantastisch om met Charlotte te mogen werken. Ik blijf het zeggen. En ik ben ontzettend blij dat we dit mogen doen.”  En dat was het publiek ook. Iedereen die aanwezig was kreeg een sterk stukje musical te zien dat nog zeker even zal blijven hangen.

Naast Campion en Gerlo wordt de hoofdcast aangevuld met twee andere, nog onbekende, namen. Lars Cuynen speelt Buck, de broer van Clyde en Wendy Demey speelt Blanche, de schoonzus van Clyde. De twee slagen erin om ons vanaf seconde één te overtuigen van de professionaliteit van de ‘liefhebbers’. Het personage Blanche zingt samen met Bonnie het lied ‘Je voelt wat je voelt’ en doet dat, afgaand op de WAUW reacties uit het publiek, zeer overtuigend. De samenwerking met Charlotte en Juan was volgens hen een enorm mooie kans: “We hebben er enorm veel aan gehad. Juan is heel rustig en heeft veel geduld, en Charlotte is ontzettend lief. We kregen van beiden heel veel tips, en daar hebben we alleen maar van mogen leren.

De voorstelling is er voor iedereen. Het heeft alle aspecten van een goede show: een aantal traantjes, een goede portie kippenvel en een resem aan geweerschoten!

Kortom: ga deze zien, nu het nog kan!

Praktisch

Deze voorstelling is nog te zien in het Zuiderpershuis in Antwerpen op:

Zondagmiddag 29 september 2019, 15u00
Donderdagavond 3 oktober 2019, 20u15
Vrijdagavond 4 oktober 2019, 20u15
Zaterdagavond 5 oktober 2019, 20u15
Zondagmiddag 6 oktober 2019, 15u00

Verslag: Joke Vereecken
Foto’s: Jolien Coelus

er zijn geen afbeeldingen gevonden