Waren we eerder al te gast bij de ‘huis-, tuin- en keukenavonturen’, dit keer heeft Dirk Scheele een ‘Feest!!!’ georganiseerd. De première van dit theaterconcert op zaterdag 16 februari vond plaats in Paradiso Amsterdam. Dé plek voor een heuse rock & rollband. Hoewel de doelgroep van kinderen 2+ dan niet dagelijks het Paradiso bezoeken.

Dirk Scheele, kenmerkend in zijn gele T-shirt en groene broek, luidt met dit popconcert zijn 25-jarig jubileum in. Dirk begon zijn muzikale carrière als muziektherapeut voor kinderen met een beperking en speelt inmiddels als een ware kinderpopster drie voorstellingen per week in België en Nederland. Zijn YouTube kanaal kent 1,5 miljoen views per maand en is hij dagelijks te zien op Nickelodeon jr.
Paradiso was dan ook volgepakt met kinderen en ouders. Sommigen verkleed, anderen met tintje feestelijk in hun kledij en weer anderen gewoon in ‘hun lievelingsshirt van Dirk’. Maar overeenkomstig was de gitaar die de kids bij zich hadden. Sommigen een ‘echte’, anderen een opblaasexemplaar en op het podium stonden ze ook al klaar.
Dirk, zelf ook met een gitaar, neemt ons gedurende de show van ruim een uur mee door zijn carrière heen aan de hand van de muziek en liedjes die hij de afgelopen 25 jaar heeft gecreëerd. ‘Ik begin als straatmuzikant’, verteld hij de kinderen die aan het begin wat ‘starstruck’ zijn en vol bewondering naar Dirk kijken en luisteren. Maar als de liedjes eenmaal komen dan gaan de kinderen steeds meer bewegen, dansen, springen en wordt het steeds meer dringen bij dat podium. Iedereen wil een handje, een tekening aan hem geven of, helemaal bijzonder, uitgenodigd worden om op het podium mee te mogen rocken als de gitaarbende of de fruitella’s.

De band die écht speelt komt op als Jamaicaanse muziekgroep en veranderen gedurende de show een aantal keer van thema. Rockers, Spaanse dansers en danseressen en een glitter en glamour feestband. Maar ze zijn vooral, zoals Dirk dat mooi zegt, de liedjesband.
Guus op drums, Ramon en Ronald op gitaar en Julius op toetsen spelen moeiteloos en met zichtbaar enorm plezier de talloze liedjes uit Dirk zijn repertoire. De zangeressen Ella en Gina vullen ‘het zootje ongeregeld’ aan en dansen en zingen er lustig op los.

Dirk Scheele Feest 53

De succesformule ligt hem in de duur van de liedjes en de simpelheid waardoor het kind het herkent en onthoudt. Met de trein, in de auto, een lieveheersbeestje dat gitaar speelt alles is geloofwaardig en aanstekelijk. Als Dikkie Dik ten tonele verschijnt gaan de kids uit hun dak en krijgen we de liedjes van Dirk die hij schreef voor Dikkie Dik te horen.

Maar hoe gezellig, rock en roll, dansbaar alle liedjes ook zijn, na een uur was het mooi geweest. De band, en uiteindelijk ook Dirk Scheele, waren helemaal in de feest make-over geweest en speelde het laatste lied. Verrassende keuze overigens om Disco Inferno in het Engels gezongen te brengen. Na het concert nam Dirk nog uitgebreid tijd voor zijn fans voor een praatje, een foto, een handtekening. Wat een beleving moet dat zijn voor die kinderen om zo jong al naar een concert te kunnen gaan van je idool en hem dan ook nog ontmoeten! Een waar Feest!!!

Dirk Scheele toert door het land en je kunt de datums zien op www.dirkscheele.nl

Voor de fotoreportage klikt u hier.

Foto’s en verslag: Mariska Steenbergen