Homemade Productions strikes again. Dit keer niet met een musical naar een boek van Carry Slee, maar met een stuk over zinloos geweld, Fataal de musical. Een sterk stuk met een zeer aangrijpend verhaal. Als bezoeker verlaat je de zaal met een brok in je keel.

Milan heeft een droom: hij wil een dansclub. En hij wil trouwen met Sophie. Door zijn doorzettingsvermogen komt zijn droom uit, maar al snel gaat dat mis. Hij wordt buiten zijn club opgewacht door een groepje agressieve jongens en belandt in een rolstoel. En dat heeft niet alleen invloed op zijn eigen leven, maar ook op dat van Sophie, zijn vader en zijn beste vriend Ferhane.

De musical, Fataal, heeft veel muziek. Dat werkt als een goede ondersteuning voor alle emoties van de personages. Ondanks het heftige verhaal zaten er veel grapjes in, waardoor het stuk niet te zwaar werd en nog steeds goed te volgen was. De productie loopt goed door. Het begin was snel, maar al vrij vlug vallen de puzzelstukjes op z’n plek.

De achtergrondverhalen van de karakters komen mooi naar voren, waardoor je je goed kon inleven in de rollen. Het verhaal zal de jeugd erg aanspreken: de muziek en spelers zijn vol van energie. Het is een kleine cast met een minimalistisch decor, maar daardoor komen de emoties nog beter naar voren. Alle lof voor de acteurs die zo’n heftig verhaal met z’n vieren kunnen dragen. Een bezoek aan Fataal de musical is zeker een goed idee.

Meer informatie vind je hier

Voor de fotoreportage klikt u hier. 

Verslag: Eileen Bosch
Foto’s: Lisa Jansen