Fanwork musicals is terug met een nieuwe productie 13. Een musical die uitsluitend wordt gespeeld door kinderen en die al eerder in Amerika is uitgebracht met teksten en muziek van Jason Robert Brown en gebaseerd op het boek van Dan Elish en Robert Horn.

Het verhaal gaat over een jongen, Evan Goldman, van 12 jaar die spoedig zijn Bar Mitzvah zal vieren. Zijn ouders liggen echter in een scheiding en zijn moeder besluit van New York te verhuizen naar Appletown in Indiana. Van een metropool naar een gehucht in the middle of nowhere. Evan moet daar helemaal opnieuw beginnen  zijn leven een richting te geven en loopt daar een meisje, Patrice, tegen het lijf. Zij zit ook bij hem op school. Patrice denkt met de komst van Evan eindelijk weer een vriendje te hebben omdat hij haar nog niet kent. Als hij op school aankomt, wordt meteen duidelijk dat Patrice gehaat wordt door de hele klas en dat Evan meteen moet kiezen tussen haar vriendschap of die van de klas. Patrice is de nerd van de klas. De rest van de klas wil alleen maar populair zijn. Evan denkt de hele wereld aan te kunnen in zijn jeugdige overmoed en komt van een koude kermis thuis als hij het tegenovergestelde bereikt als hij met iedereen bevriend wil zijn.

13 10

Deze cast wordt bijgestaan door een live-band die op het toneel aanwezig is. Het decor is lekker basic en daardoor krijgt de jeugdige cast alle gelegenheid zich te presenteren met alles wat ze in huis hebben. Er is een jaar gerepeteerd en dat is te zien. De dans is strak, de zangnummers worden vol overtuiging gezongen en het verhaal wordt goed verteld.

Ik vind Patrice heel lief, vertelt Lorenza Kok die de rol van Patrice speelt. Als iemand dat bij mij zou doen zou ik niet zo aardig zijn. Ik speel nogal een nerd en de school zit vol met kinderen die heel populair willen zijn. Voorafgaand aan deze musical vonden de audities plaats, vertellen Olaf Schot en Lorenza Kok. We moesten met zijn allen auditie doen. We zaten al bij Fanwork maar moesten auditeren bij onze docenten die ons ook begeleiden. Iedereen kon auditeren voor de rol van Patrice, Archie of Evan en alle auditanten zaten tijdens de audities in de zaal. Bij Fanwork kan iedereen waanzinnig zingen dus het was heel spannend. We hadden het allebei niet verwacht dat we deze rollen zouden krijgen. Het was een hele leuke dag met heel veel leuke dingen naast de audities. We hebben bijna een jaar gerepeteerd op elke zaterdag en dan best wel lang. Gisteren hebben we nog een try-out gedaan en die ging best wel lekker maar vandaag ging het nog beter; zegt Olaf.

Op de vraag of dit is wat ze willen, stemmen Olaf en Lorenza allebei in. Ik stond bij het laatste liedje heel relaxed, toen hoefde er niets meer, legt Lorenza uit. En toen dacht ik: ineens dit is leuk !!!

Deze musical is nog te zien in Tiel, Zoetermeer, Nieuwegein en Hoofddorp en is absoluut een bezoek waard. 13 is een swingende blik in het leven van een dertienjarige.

13 26

Cast:

Evan: Olaf Schot
Patrice: Lorenza Kok
Archie: Arnout Bultje
Brett: Hugo Wagenmakers
Kendra: Sofie Heus
Lucy: Marlotte Roldaan
May: Marije Slingerland
Eddie: David Schonewille
Molly: Sanna van Koesveld
Charlotte: Sydney Kuipers
Cassie: Jolie van der Veen
Simon: Mees de Heus
Richie: Nino Kiers

Ensemble:
Amber Dove
Marcia Mittelmeijer
Emma Michielsens
Mark Zielhorst
Frederieke Spaan
Janine Hof
Lieke Bos
Gemma Breur
Lisa Meesters
Danielle Mikhail
Wies Langeveld
Anna Pete
Annabel Hoorn

Kijk voor meer informatie hier.

Voor de fotoreportage klikt u hier