Bezoek een willekeurige musical in Nederland en je vindt er altijd wel een (jong) FanWork talent. Je zou kunnen stellen dat FanWork musicals één van dè leverancier van de Nederlandse theaterproducenten is. Zo speelt Tydo (11) momenteel de hoofdrol in Billy Elliot de musical en spelen vele FanWorkers in o.a. The Sound of Music, Waanzinnig Gedroomd en Pluk van de Petteflet. Maar er zijn ook echt grote successen onder de oud-FanWorkers. Annefleur (21) speelt in Sneeuwwitje en Terence (24) won een Musical Award voor Aanstormend Talent voor zijn rol in Moeder ik wil bij de Revue. En dit is nog maar een greep uit alle succesverhalen.

Jong talent

“Het jonge talent dat nu in alle musicals speelt is te veel om op te noemen. Uiteraard zijn we enorm trots op al deze jongens en meiden, maar één jongen verdient het toch wel om extra genoemd te worden. Tydo speelt namelijk de hoofdrol in Billy Elliot”, aldus creatief directeur Wouter Blijleven. Tydo begon op zijn zesde jaar al bij FanWork in Haarlem, werd geselecteerd voor de Talent Classes en speelde vervolgens de kinderrol in Anastasia de musical. Tydo vertolkt nu de hoofdrol in de grootste musical van Nederland. Tydo: “Het is super leuk om in Billy Eliot te spelen! Anderhalf jaar geleden zat ik bij FanWork en deed ik auditie voor Billy terwijl ik nog nooit aan ballet had gedaan. Mijn dansjuf Regi heeft toen nog geholpen met wat balletlessen en dat heeft echt wel geholpen. Ik hoop nog lang Billy te mogen spelen want het is zo’n gave rol en een hele mooie musical.”

9 jaar verder…
Tijdens de audities van Hans en Grietje de musical (2006) kwam er een verlegen meisje binnen genaamd Annefleur. Samen met haar moeder kwam ze helemaal uit Vlaardingen naar Utrecht gereden voor een auditie van de toen net opgerichte jeugdtheaterschool. Annefleur verdiende als twaalfjarige een kleine rol en speelde één van de gemene hulpjes van de heks. Ze verbaasde een ieder met haar prachtige stem en in de jaren erna speelde ze hoofdrollen in Robin Hood (2007), Aladdin (2008) en Pocahontas de musical (2009). Daarna verliet Annefleur FanWork Musicals om te studeren aan de Frank Sanders Akademie. In 2014 studeerde ze af en inmiddels is ze afgestudeerd en speelt ze in Sneeuwwitje de musical van Van Hoorne Theaterproducties. Annefleur: : “Ik ben eigenlijk een beetje opgegroeid met FanWork, vier jaar lang was ik er elke zaterdag te vinden. Naast het leren kennen van zoveel leuke en talentvolle mensen maakte ik hier voor het eerst echt kennis met musical. Het was een plek waar we met z’n alle keihard werkte om iets fantastisch neer te zetten. Hier kreeg ik de kans om op jonge leeftijd al zoveel ervaring op te doen. FanWork was mijn eerste stap op weg naar een musicalcarrière en zal dan ook altijd iets heel speciaals voor mij zijn, een tijd waar ik met een hele grote glimlach op terug kijk!”

Musical Award
“Terence van der Loo kwam in 2008 samen met een vriend (Yannick speelde in Shrek en studeert nu aan Fontys) auditie doen voor Aladdin de Musical. Hij viel direct op; een hardwerkende, getalenteerde en serieuze jongen! Bovendien leek hij ook nog eens op Aladdin. Al snel was het duidelijk hij zal de hoofdrol moest gaan spelen!”, vertelt Wouter Blijleven. Vervolgens studeerde Terence Muziektheater aan Fontys Hogeschool. Als net afgestudeerde speelt hij momenteel in Moeder ik wil bij de Revue, van Joop van den Ende Theaterproducties. Voor zijn hoofdrol in deze musical won hij tijdens het Musicals Award Gala de Award voor Aanstormend Talent. Terence: “FanWork is voor mij de plek waar plezier en ontwikkeling op één staan! Je krijgt de fantastische kans om in diverse Nederlandse theaters te spelen en te voelen wat het is om in een echte musical productie te staan.”

Ben jij het nieuwe FanWork talent?
Bij FanWork Musicals is iedereen tussen de 6 en 21 jaar welkom. De kinderen van 6 t/m 8 jaar hebben les op woensdagmiddag en de jongens en meiden van 9 t/m 21 jaar hebben in hun eigen leeftijdsgroepen les op zaterdag. FanWork Musicals is gevestigd in Amsterdam, Amstelveen, Ede, Haarlem, Hilversum, IJsselstein, Leidsche Rijn, Tiel en Wassenaar. Meer informatie over FanWork Musicals en onze proeflessen is te vinden op www.fanworkmusicals.nl en 030 – 686 69 11.

Lees ook:

Op het puntje van je stoel bij Oliver Twist

Anastasia sprookjesachtig in premiere.