Een musical gespeeld in de unieke Engelse spiegeltent van Intratuin Halsteren. Niets iets dat vanzelfsprekend is, maar in combinatie met Vuur & Vlam Produkties ontstaat er ineens de musical De Fantastische Meneer Rimror.

De fantastische meneer Rimror is een feel-good musical met in de hoofdrollen: Jeroen C. Molenaar (De Gelaarsde Kat/The Bridges over Madison County), Annemarijn Kool (Beauty and the Beast/Mozart de Musical) en Joris van Veldhoven (decorontwerper van o.a. CARO/Evita/Chaplin).Een mooi initiatief waar ook stagiaires van de MBO Dansopleiding van het Scalda college in Goes hun vlammende bijdrage aan hebben geleverd. Deze productie is maar 13 maal te zien en wordt alleen nog morgen gespeeld.  

Vanuit het tuincentrum loop je zo de wereld in van meneer Rimror en sta je ineens in een sprookjesomgeving, de spiegeltent. Een schitterende omgeving voor dit sprookje voor het hele gezin.

Het verhaal

De wereld van De Fantastische Meneer Rimror is betoverend. Samen met zijn liefste mevrouw Suijkerzoet woont hij in de prachtige oude spiegeltent. Zijn leven draait om snoep, sterren en het in vervulling laten gaan van kinderwensen. Meneer Rimror plukt sterren in de nacht samen met zijn helpers en vermaalt deze tot sterrenstof. Wanneer een kind in zijn magische diamanten handspiegel kijkt, mag het drie wensen doen. Twee voor iemand anders en daarna wordt zijn eigen wens vervuld door Meneer Rimror. Deze betoverende glinsterende wereld trekt de gemene Rufius Reflectius naar de spiegeltent en hij wil niets anders dan de diamanten handspiegel van meneer Rimror stelen.

Wat ontstaat is een mysterieuze en magische musical. De kostuums zijn prachtig. Het decor is eenvoudig, maar dit zorgt er juist voor dat je de fantasie de vrije loop kan laten gaan. Er is een mooie chemie tussen Annemarijn en Jeroen waardoor je geboeid blijft kijken en het is leuk om Joris van Veldhoven nu eens on stage te zien i.p.v. achter de schermen. Hij laat de eekhoorn mooi tot leven komen. De studenten dansen prachtig en begeleiden ook nog eens de kinderen die eenmalig mogen meespelen in de musical. Die kinderen worden aangemoedigd door de familieleden die rondom de vloer zitten. Daardoor moeten de spelers alle kanten opspelen, maar dat is geen moment storend. Ook al kijk je soms tegen de achterkant van een speler aan, dan nog blijft er genoeg te zien.

Deze musical zette het publiek in vuur en vlam met dit mooie betoverende verhaal en het is te hopen dat er een vervolg komt. Dit verhaal verdient het om veel vaker te worden gespeeld. Alles klopte vanmiddag. Bijzonder dat een klein productiebedrijf i.c.m. Intratuin het wel aan durft om een nieuwe musical te brengen.

Voor de fotoreportage klikt u hier.