fbpx

Extra voorstellingen voor Het meisje met het rode haar

Extra voorstellingen voor Het meisje met het rode haar

De musical Het meisje met het rode haar kende de afgelopen weken een succesvolle start met uitverkochte zalen tot gevolg. “De aanhoudende vraag naar tickets en het enthousiaste publiek zijn niet onopgemerkt gebleven”, vertelt artistiek directeur Hans Cornelissen. “We zijn door verschillende theaters benaderd Het meisje met het rode haar terug te laten komen of om daar alsnog te komen spelen. Uiteraard doen we dit graag!”

Vandaag maakt DommelGraaf & Cornelissen Entertainment dan ook bekend extra voorstellingen te gaan spelen in Steenwijk, Gouda, IJmuiden, Tilburg en Amsterdam. “Een mooiere afsluiting dan in Koninklijk Theater Carré hadden we ons niet kunnen wensen. Maar nu eerst het land in, want er komen nog vele prachtige theaters aan tot het zover is!”, aldus een trotse Cornelissen. Tickets en de volledige speellijst van Het meisje met het rode haar zijn te vinden op www.dommelgraafencornelissen.nl.

Sinds de totstandkoming van de musical is er een goede relatie opgebouwd tussen producent DommelGraaf & Cornelissen Entertainment en de Stichting Nationale Hannie Schaft Herdenking. Ook zij zijn erg enthousiast over de voorstelling. “De theatervoorstelling Het meisje met het rode haar is voor ouderen een hernieuwde en voor jongeren een eerste kennismaking met Hannie Schaft. Het is een smaakvolle en inspirerende voorstelling, die het verhaal van ‘de meiden in verzet’ weer tot leven brengt. Verzetsicoon Hannie Schaft wordt daarbij een vrouw van vlees en bloed. Haar twijfels en keuzes zijn herkenbaar en heel erg van deze tijd”, aldus de stichting.

Naast de aangekondigde extra voorstellingen, is de cast van Het meisje met het rode haar door de stichting gevraagd nóg een extra optreden te verzorgen. De castleden gaan op 29 november de Nationale Hannie Schaft Herdenking muzikaal ondersteunen met een muzikaal optreden in De Grote of Sint-Bavokerk in Haarlem.

Het meisje met het rode haar
Haarlem, 1943. De roodharige rechtenstudente Hannie Schaft ziet hoe de oorlog haar wereld verandert. Thuis wordt steeds minder thuis. Ze wil niet langer lezen over recht maar iets doen en sluit zich aan bij het gewapend verzet. Ze neemt het heft in eigen handen en pleegt vele aanslagen op landverraders. Wanneer mede-verzetsstrijder en vriend Hugo bij een aanslag omkomt, zweert ze hem te zullen wreken. Een adembenemend en waargebeurd verhaal.

Wie was Hannie Schaft en wat dreef haar om de keuzes te maken die ze maakte? Zeventig jaar na haar overlijden vertelt de musical Het meisje met het rode haar, gebaseerd op de gelijknamige roman van Theun de Vries, het verhaal van deze jonge vrouw opnieuw.

Lees ook: 

Mooie première van Het meisje met het rode haar

Win twee vrijkaarten voor de musical”Het meisje met het rode haar”.

2018-02-22T21:31:45+00:0022/10/2015 11:01|

Leave A Comment