De kaartverkoop voor de Engelstalige versie van de musical Cats, die in december, januari en april in Nederland te zien is, gaat zo hard dat er in de kerstvakantie extra voorstellingen zijn bijgeboekt. In het RAI Theater in Amsterdam zullen meer matinees te zien zijn, zodat ook jongeren de kans hebben de musicalklassieker te zien, maakte producent Proud to Present zaterdag bekend.

Er zijn al meer dan 25.000 kaarten verkocht voor de korte reeks voorstellingen in Amsterdam. In januari staat Cats in het Luxor Theater in Rotterdam, in april is de musical in Breda en Groningen te zien.

Cats geldt als een van de moeilijkste dansmusicals die ooit zijn gemaakt. Het verhaal speelt zich af op de meest speciale avond van het jaar, waarop de Jellicle-katten hun grote bal vieren. Eén van hen zal door Old Deuteronomy worden uitverkoren om opnieuw te worden geboren en een nieuw kattenleven te gaan beginnen. Grisabella, de glamourkat die jarenlang de wijde wereld heeft verkend, keert juist deze avond naar huis terug.

Het is de eerste keer in ruim tien jaar dat de klassieker van componist Andrew Lloyd Webber in Nederland te zien is. Sinds de wereldpremière speelde Cats onafgebroken gedurende een recordperiode van 21 jaar zo’n negenduizend voorstellingen in Londen. Inmiddels bezochten meer dan 81 miljoen mensen in meer dan dertig landen de show, die al in vijftien talen opgevoerd werd.

Het stuk werd in het seizoen 2006/2007 voor het laatst in Nederland gespeeld. De Britse versie die naar Nederland komt, wordt voorzien van boventiteling.

Bron: Telegraaf.nl

Lees ook:
Tienduizendste ticket voor musical-hit CATS in Luxor verkocht
Hitmusical CATS komt in 2019 voor het eerst naar Brussel