De Engelstalige Londense West End productie CATS doet ons land voor de allereerste keer aan en beleeft op donderdag 20 december in het Amsterdamse RAI Theater zijn Europese première, waar de hitmusical tot en met 13 januari te zien is. Producent Frank van Paridon van Proud to Present: “De belangstelling voor de shows tijdens de Kerstvakantie is zo groot dat we onlangs al een aantal extra matinees op doordeweekse dagen hebben geopend voor families. Daarnaast kregen we veel vraag naar tickets voor beide Kerstdagen, waarop we in Engeland gevraagd hebben om extra voorstellingen op deze dagen. En dat is gelukt! Op Eerste Kerstdag om 14.00 uur en op Tweede Kerstdag om 12.00 en 16.30 uur spelen we extra voorstellingen.”

Het is iets meer dan dertig jaar geleden dat CATS in première in Amsterdam ging met onder anderen Ruth Jacott in de rol van Grizabella. Het is de eerste keer sinds 10 jaar dat de klassieker van componist Andrew Loyd Webber in Nederland te zien is. Als langstlopende musical aan beide zijden van de oceaan en langstlopende touring show in de Verenigde Staten, blijkt het een musical met een tijdloos en universeel appeal, die ondertussen ook in Nederland is uitgegroeid tot een echte publiekslieveling.

Het verhaal

De musical speelt zich af op de meest speciale avond van het jaar, waarop de Jellicle katten hun grote bal vieren. Eén van hen zal door Old Deuteronomy worden uitverkoren om opnieuw te worden geboren en een nieuw kattenleven te gaan beginnen. Grisabella, de glamour kat die jarenlang de wijde wereld heeft verkend, keert juist deze avond naar huis terug. Ze wil dolgraag weer contact met haar familie, maar tot haar grote verdriet willen ze niets van haar weten. Dan verandert alles: Old Deuteronomy wordt ontvoerd door de schurkachtige Macavity. De katten bundelen hun krachten en bevrijden hun leider, die uitgerekend Grizabella kiest om herboren te worden.

De Britse versie die naar Nederland komt, wordt voorzien van boventiteling.

Voor meer informatie en kaartverkoop: www.catsdemusical.nl