Nog tot en met 8 september is het kasteel de Merode voor de derde keer het feeërieke decor voor een openlucht musical. Het is dit keer over het leven van Rubens. Dit megagroot zomerevent is een niet te missen event voor jou en jouw familie. Je mag aan een avondvullend spektakel vol zang, dans en theater, gebracht op een drijvend podium op de slotgracht van het prachtig kasteel de Merode uit Westerlo verwachten. Via een indrukwekkend podium vol led-lampjes kan de schilderpracht van Rubens op spectaculaire wijze in beeld gebracht worden.  Dit terwijl meer dan 150 acteurs en zangers, geflankeerd door een steengoede hoofdcast, je zullen meenemen in dit meeslepend verhaal.

Unieke totaalbeleving in openlucht

Al vanaf 18u openen de kasteelpoorten en kom je onmiddellijk terecht in de tijd van de Gouden Eeuw: het Rubensdorp! Wandel door de historisch nagebouwde huisjes en geniet van het leven van toen. In elk pittoresk huisje valt iets te beleven! Zo kan je ontdekken hoe een bakkerij eruitzag, wat er in een toenmalige drukkerij gebeurde, waar mensen zich in het dagelijks leven mee bezig hielden, … Kortom, de moeite om op tijd naar het kasteeldomein af te zakken.

In de buurt van het Rubensdorp is er ook ruimte om te genieten van hapjes en drankjes op het domein of kun je kiezen voor een maaltijd in buffetvorm in de VIP-tent.

Wil je echter de beleving nóg exclusiever inkleden, dan kun je kiezen voor een Business Hospitality pakket. Deze klanten worden verwelkomd met champagne tussen de talrijke schilderijen en schitterende bekleding van de Ridderzaal. Geen beter setting om u in een kunstzinnige stemming te brengen. Sterrenchef Felix Alen (Hof te Rhode, Diest) zorgt voor een luxueus driegangenmenu met aangepaste wijnen.

Om 20.45u, wanneer het schemerdonker aantreedt, mag je als publiek plaatsnemen in de overdekte tribune en genieten van een 2-uur durende klank en lichtshow.

Meer informatie vind je op http://historalia.be/spektakels/rubens-2018