Als Chiara Re de choreografie op zich mag nemen weten wij inmiddels dat het publiek een behoorlijk hoog dansniveau mag verwachten. Eerder zagen wij al pronkstukken van haar hand in Sweeny Todd, en momenteel kan men in het DeLaMar bij ‘The Bridges of Madison County’ haar choreografie bekijken.

Komend seizoen mogen we gaan genieten van haar kunsten in Evita de musical, die de Graaf en Cornelissen opnieuw op de planken brengt. Om al echt het Argentijnse gevoel te krijgen krijgt het ensemble de komende twee dagen dansles van niet de minste.

Jaakko Tiovonen (bekende choreograaf van het programma ‘So you think you can dance’  gaf vandaag een masterclass ‘dance partnering’ aan de ensembleleden. ‘Ik ben zo blij dat de producent dit mogelijk maakt’ zegt Chiara. ‘Voor mij zijn dit soort momenten erg belangrijk om te kijken welk koppel werkt en wie match goed met wie. Het partnering is het bouwen van vertrouwen in elkaar en ze leren basis tricks die later verwerkt worden’. Morgen komen Roemjana de Haan en Koen Brouwers om de echte Argentijnse tango aan te leren.

Men is natuurlijk niet geheel zonder danservaring want we zagen o.a. Liesanne van Dongen al eerder in My Fair Lady fantastisch dansen net als Martijn van Voskuilen die al aardig wat (dans)producties op zijn CV heeft staan. Iets minder danservaring heeft David van de Tempel die we kennen van de Full Monty en Yannick Pluggers heeft in Grease al ervaring op gedaan.

Ook zijn er wat nieuwe gezichten zoals de net afgestudeerden aan Codarts: Willemijn van Holt en Veronique Post. ‘Er zijn wat mensen niet aanwezig omdat zij ‘as we speak ‘hun diploma krijgen’, vertelde Chiara.

We vroegen of Chiara zich ook met de casting heeft mogen bemoeien. ‘Uiteraard zijn er audities gehouden ja maar soms is het wat geven en nemen qua ervaring. Het is tenslotte toch een volledig doorgecomponeerde productie en hebben we ook echt goeie zangers nodig. Ik ben erg blij met de groep die we nu hebben.’

Het (dans)plezier spat van de groep af. Er wordt vooral serieus en in full focus geluisterd, gekeken en geoefend en de chemie onderling is al duidelijk voelbaar. Als dan ook een zwoel nummer wordt opgezet om een kleine combi te dansen stijgt de toch al hoge temperatuur in het oefenlokaal tot zinderende zomerse hoogte.

We moeten helaas nog even wachten op het eindresultaat, want Evita (met Brigitte Heitzer en René van Kooten in de hoofdrol) gaat op 22 oktober 2018 in première. Kijk voor de speellijst en kaarten op www.degraafencornelissen.nl

Klik hier voor de gehele fotoreportage

Foto’s en verslag: Mariska Steenbergen