Buiten is het zwaar bewolkt maar gisteren speelde Greg en Baud de musical Madagascar in een stralend muzikaal zonnetje. Madagascar vertelt het verhaal van vier dieren uit de dierentuin van Central Park in New York.

driesterren

Marty de zebra verkeert in een hevige crisis en wil weg uit de dierentuin. Zijn vrienden Gloria het nijlpaard, Alex de leeuw en Melman de giraffe hebben allemaal hun eigen zorgen maar gaan hem achterna om hun vriend te helpen. In de dierentuin is alles goed verzorgd maar wat als je er ineens alleen voor staat? Wat gebeurt er bijvoorbeeld als de leeuw honger krijgt en hij bevindt zich op het verre eiland Madagascar waar je voor je eigen maaltje moet zorgen? Zijn jouw vrienden dan jouw vrienden of is zijn ze ineens een smakelijke maaltijd?

Madagascar premiere 28

Greg en Baud heeft het hele theater mooi aangekleed. Er wordt gewerkt met indrukwekkende en grote projecties die het decor mooi compleet maken. Voeg daarbij een cast die staat te trappelen om te spelen en je hebt een gezellige en mooie musical.

Het verhaal wordt vol energie afgetrapt waarbij het verhaal mooi gezet wordt. Wat meteen opvalt zijn de mooie kostuums die tot in de puntjes verzorgd zijn en de verschillende niveaus waarop gespeeld. Er zijn namelijk twee verhogingen gemaakt waar ook vanaf wordt gespeeld. Dat creƫert meer diepte in het spel en diverse situaties die daardoor beter gescheiden worden.

Madagascar premiere 21

Marty de Zebra wordt gespeeld door Jasper Olde Dubbelink die samen met Dary Rumambi (Gloria), Quinten van Woggelum (Melman) en Martin Bouman (Alex de Leeuw) het verhaal vertelt van de vier vrienden. De interactie is mooi en speels en, al zakt de energie een beetje weg in de tweede akte, er wordt vol vuur gespeeld. Martin Bouwman speelt sterk en overtuigt in spel en vocaal. Dary Rumambi is vertederend als Nijlpaard en weet haar kostuum optimaal te gebruiken. Quinten van Woggelum speelt de neurotische giraf met een mooie droge humor en Jasper Olde Dubbelink speelt met veel enthousiasme zijn rol als de zebra en zijn midlife crisis.

Madagascar premiere 32

De cast is meer dan gedreven om er een mooie show van te maken. Het ensemble staat daarnaast de hoofdrolspelers bij met strak uitgevoerde dans en mooie ensemblezang zodat het een genoegen is om naar te kijken en te luisteren.

Madagascar is bij de beesten af een heerlijke musical om naar te kijken en waarbij stilzitten absoluut onmogelijk is.

Voor meer informatie klik hier

Klik hier voor de uitgebreide fotoreportage