Esther van Harten studeerde gisteravond glansrijk af als Master of Music Fontys met haar voorstelling ‘Voor het voorbij is’. Ze begon haar voorstelling met te vertellen dat ze zich lastig kon openstellen. Ze kreeg dat regelmatig te horen van vrienden en docenten en ook tijdens audities. Deels kwam dat door haar opvoeding. In haar familie werd slecht nieuws weggelachen met moppen over het slechte nieuws.

Esther stond onbevangen voor haar publiek en stelde een aantal vragen waarbij ze hoopte dat haar publiek haar kon helpen zich open te stellen omdat ze meteen na haar afstudeervoorstelling een date had met een mogelijke nieuwe vriend. Maar om te voorkomen dat ze zich niet open zou stellen, wilde ze eerst haar voorstelling spelen en haar publiek de vraag stellen; hoe kan ik me meer opstellen?

Esther beheerste alle facetten die deze voorstelling nodig had. Komische momenten met een geweldige timing om daarna over te schakelen in haar verhaal naar ontroerende en kwetsbare momenten waarbij zij negen nummers zong in diverse stijlen die ze stuk voor stuk beheerst. Die komische timing past haar als een handschoen waarbij ze met een glimlach en een open blik op haar publiek afstapt en het gesprek aanging om daarna haar verhaal te vertellen.

Esther werd begeleid door Tom Dicke aan de piano. De regie was in handen van Bertram van Alphen.

Esther van Harten

Esther van Harten is afgestudeerd aan de opleiding Muziektheater Klassiek, waardoor ze allerlei soorten klassieke muziek kan zingen. Van Mozart tot Bernstein, maar ook klassieke musicals als bijvoorbeeld ‘My fair lady’ of ‘The Phantom of the Opera’. Daarna is ze begonnen aan de Master of Music, waar ze zich meer heeft gespecialiseerd op musical- en kleinkunstrepertoire. Esther was onlangs nog te zien in de theaters met Kerst met Francis waar ze samen met Francis van Broekhuizen in een muzikale Kerstvertelling waarbij de meest iconische en beroemde Kerstliederen en opera klassiekers werden verweven in een komisch en meeslepend Kerstverhaal.