Vandaag start via catsdemusical.nl, Eventim en Luxor Theater de kaartverkoop voor een unieke Engelstalige tournee van de musicalklassieker CATS in ons land. De Londense West End productie van Andrew Lloyd Webber zal in Nederland exclusief te zien zijn in het RAI Theater van 23 december 2018 t/m 13 januari 2019 in het RAI Theater en in het Luxor Theater in Rotterdam van 15 t/m 27 januari 2019.

Er zullen in totaal slechts 48 shows in Nederland worden gegeven; verlenging is niet mogelijk. Dit jaar is het precies 30 jaar geleden dat CATS voor het eerst in première ging in Amsterdam en de harten van de Nederlande theaterbezoekers veroverde. De laatste keer dat CATS (in een Nederlandse uitvoering) in de Nederlandse theaters te zien was, is inmiddels al meer dan tien jaar geleden. In seizoen 2006/2007 werd de voorstelling meer dan 300 keer opgevoerd in 13 grote theaters. De jubilieumtoernee biedt een unieke kans voor oude en nieuwe CATS fans om de show in het Engels te beleven zonder naar Londen te hoeven reizen. Vanzelfsprekend wordt de voorstelling van Nederlandse boventiteling voorzien zodat niets van het verhaal hoeft te worden gemist. CATS neemt binnen de wereld van het live entertainment een bijzondere positie in. Als ooit langstlopende musical aan beide zijden van de oceaan en langstlopende touring show in de Verenigde Staten blijkt het een musical met een tijdloos en universeel appeal, die ook in Nederland is uitgegroeid tot een echte publiekslieveling.

De musical speelt zich af op de meest speciale avond van het jaar, waarop de Jellicle katten hun grote bal vieren. Eén van hen zal door Old Deuteronomy worden uitverkoren om opnieuw te worden geboren en een nieuw kattenleven te gaan beginnen. Grizabella, de glamour kat die jarenlang de wijde wereld heeft verkend, keert juist deze avond naar huis terug. Ze wil dolgraag weer contact met haar familie, maar tot haar grote verdriet willen ze niets van haar weten. Dan verandert alles: Old Deuteronomy wordt ontvoerd door de schurkachtige Macavity. De katten bundelen hun krachten en bevrijden hun leider, die uitgerekend Grizabella kiest om herboren te worden.

Sinds de premiere in 1981 speelde CATS onafgebroken gedurende een recordperiode van 21 jaar (!) zo’n 9.000 voorstellingen in Londen. De onvergetelijke hit ‘Memory’ staat in het collectieve geheugen gegrift en is inmiddels door meer dan 150 artiesten gecoverd, van Barbra Streisand tot Céline Dion. De hitmusical boeit al meer dan 35 jaar toeschouwers van alle leeftijden en alle culturen en zorgt ervoor dat het publiek avond aan avond ontroerd en razend enthousiast het theater verlaat. Inmiddels bezochten meer dan 81 miljoen mensen in meer dan 30 landen de show die al in 15 talen werd opgevoerd. CATS bestaat uit 57 artiesten en technici. De unieke bundeling van talent van de voornamelijk Engelse cast zorgt voor een explosie van energie op het podium. De verwachting is dat veel eerdere bezoekers van CATS van de mogelijkheid gebruik zullen maken om de show opnieuw te bewonderen en nu wellicht hun kinderen zullen meenemen die toen nog te klein waren- of zelfs niet geboren!

THEATERS EN SPEELPERIODES
23 december 2018 t/m 13 januari 2019 RAI Theater in Amsterdam
15 januari 2019 t/m 27 januari 2019 Luxor Theater in Rotterdam Toegangsprijzen van €29,90 tot €99,90 (let op: dit is inclusief reserveringskosten)

VOOR MEER INFORMATIE & KAARTVERKOOP
www.catsdemusical.nl
www.eventim.nl/cats tel: 0900-1353 (45cpm)
www.luxortheater.nl

foto: pr