Marcel Harteveld speelde gisteren in Theater Walhalla in Rotterdam de premiere van zijn nieuwe solovoorstelling “Weet ik veel”. Marcel Harteveld (1984, Den Haag) is acteur, zanger, cabaretier, muzikant en musical-iemand. Niet per se in die volgorde. Na zijn afstuderen aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie in 2010 speelde hij onder andere  in Soldaat van Oranje – de Musical, was hij kandidaat bij De Beste Singer-Songwriter van Nederland en is hij vaste cabaretier bij Spijkers met Koppen op Radio 2.

Weet ik veel

Vanaf oktober 2019 tourt Marcel door het land met zijn nieuwe solovoorstelling “Weet ik veel”. Een voorstelling vol verhalen en liedjes over alle wetenswaardigheden die hij heeft vergaard in zijn leven. De vraag is dan wel wat je daar dan vervolgens aan hebt.

Logica en goede adviezen

Tijdens de inloop van de voorstelling stond Marcel al een lekker potje te dj’en, wat de sfeer er al goed de sfeer in bracht. In zijn voorstelling nam Marcel ons mee naar vroeger, naar zijn logica van toen en de goede adviezen die hij kreeg. Ook kregen we een kijkje in zijn volwassen leven en de vraagtekens die daarbij horen. Met een aangename brok energie vertelde hij feitjes en wetenswaardigheden en dingen die je eigenlijk nooit wist en waar je misschien niets aan hebt, maar in het dagelijks leven toch wel leuk zijn om te weten.

 Erg leuk was het feit dat hij tijdens zijn hele voorstelling herkenningspunten had uit zijn verhalen die we zojuist hadden gehoord en het onderwerp zo net weer een extra laagje kreeg.

Marcel is humoristisch, scherp en enthousiast en het publiek lag regelmatig in een deuk om deze alledaagse beslommeringen. Bij sommigen aspecten zette hij zelf nog steeds vraagtekens en schroomde niet hierbij zijn ongenoegen te uiten tot hilariteit van het publiek.

Tussen de overpeinzingen en herinneringen bracht hij verschillende catchy liedjes, waarin hij zichzelf begeleidde op gitaar, met hierin opnieuw ook weer accurate en herkenbare onderwerpen, waarvan een keer met publieksparticipatie, waarbij je ook even dacht: “Wat zing ik nu toch weer mee?.

Deze voorstelling van Marcel Harteveld is gevarieerd, herkenbaar en heeft een mooie dosis humor, heerlijk dus voor een avondje uit!

Meer informatie over Marcel vind je hier: https://www.marcelharteveld.nl/
Facebook: /marcelharteveld
Instagram: @marcelharteveld

Geinteresseeerd? De speellijst vind je hier.

Verslag: Rosalie Kyvon
Foto’s: Rob de Haan

Lees ook:
Charlotte and friends laten het publiek intens genieten
Cast 13 Soldaat van Oranje is bekend