Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat is een musical die door Stage Entertainment in 2008 op de planken werd gebracht met in de hoofdrollen o.a. Freek Bartels en Renée van Wegberg.  Deze musical werd geschreven door Tim Rice en Andrew Lloyd Webber, die ook musicals als Jesus Christ Superstar en Evita schreven.

De groep van 11 tot 18 jaar van het Rijswijks Jeugdtheater speelde deze swingende musical die je vol energie moet spelen en dat deed deze cast dan ook voor de volle 100 %.

Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat

Deze musical is gebaseerd op het verhaal van Joseph in het land van Kanaän. Joseph is de zoon van Jacob. Hij heeft elf broers maar Joseph is de favoriet van zijn vader Jakob, hetgeen de jaloezie wekt van zijn broers.  Niet alleen omdat Joseph voorgetrokken wordt door zijn vader, maar ook vanwege zijn vreemde dromen. Joseph droomt dat ooit zijn broers zullen buigen voor hem. Om die reden willen ze van hem af en ze besluiten hem te doden.

Op het laatste moment veranderen ze hun plan en verkopen hem als slaaf aan langstrekkende Egyptenaren. Hij komt terecht in het huishouden van Potifar. De vrouw van Potifar probeert hem te verleiden en als Potifar daar achter komt zorgt hij ervoor dat Joseph in de gevangenis terecht komt. Daar blijkt dat hij een bijzondere gave heeft: Joseph kan dromen uitleggen. In de gevangenis legt hij de dromen uit van de butler en de bakker die in onmin zijn geraakt bij de farao. Hij voorspelt dat de butler volledig in ere hersteld wordt, maar dat de bakker ter dood veroordeeld wordt, wat dan ook gebeurt. Als de Farao later door vreemde dromen wordt gekweld, herinnert de butler zich Joseph en raad Farao aan om Joseph uit de gevangenis te halen om de dromen uit te leggen. Joseph geeft hem goed advies hoe hij met deze voorspellende droom om moet gaan. Als dank kroont de Farao hem tot onderkoning van Egypte. Als de broers van Joseph, door gebrek aan voedsel, naar Egypte reizen, ziet hij hen na al die jaren terug. Zijn broers herkennen hem echter niet. Hij stelt hen op de proef om ervoor te zorgen dat ook zijn vader af zal reizen naar Egypte om ook hem weer te zien.

De Musical

Het decor van de musical doet denken aan de aanvangsscene van Aida, dat verhaal speelt zich ook af in Egypte, door de vorm van een pyramide. Daar houdt elke vergelijking echter op.

Door de kleding is meteen duidelijk wie er op het toneel staan op elk moment van de musical. Het verhaal is prima te volgen en de energie spat van het toneel af. Joseph werd gespeeld door Wessel Walravens die zijn rol uitstekend speelde. De rol van de vertelster werd afwisselend gespeeld waardoor iedereen zijn rol in deze swingende productie meer invulling kon geven. Deze groep heeft hard gewerkt aan deze productie en het resultaat van dat harde werken was overduidelijk.

Rijswijks Jeugdtheater

Het Rijswijks Jeugdtheater biedt musicallessen aan kinderen en jongeren van 4 tot 24 jaar. Leerlingen repeteren één keer per week en de lessen worden gegeven door professionele zang-, dans- en toneeldocenten. Naast kleine presentaties in onze eigen lesruimte voeren onze leerlingen ieder jaar drie verschillende musicals op in de Rijswijkse Schouwburg.

De magie van zang, toneel en dans levert een bijdrage aan een plezieriger samenleving. Musical spelen verenigt kinderen en jongeren en het ontroert een breed publiek. De deuren van het Rijswijks Jeugdtheater staan wijd open voor kinderen en jongeren die interesse hebben in theater. Zelfontplooiing en creativiteitsontwikkeling dragen niet alleen bij aan een persoonlijke groei en zingeving, maar ook aan culturele diversiteit, sociale samenhang, cultureel burgerschap en zelfs aan de culturele activering van de stad en provincie.

Het Rijswijks Jeugdtheater is in 1974 begonnen onder de naam De Sprookjeskinderen. Deze kleine toneelgroep verwierf in de loop der jaren veel bekendheid. Later is de naam veranderd in het Rijswijks Jeugdtheater (RJT). Niet alleen sprookjes, maar ook andere musicals werden gespeeld. Het RJT is inmiddels uitgegroeid tot een grote groep enthousiaste spelers van tussen de 4 en 24 jaar. De laatste decennia hebben de leerlingen van het RJT vele spetterende musicals gespeeld.

Wilt u meer informatie over het Rijswijks Jeugdtheater bezoek dan de site op http://rijswijksjeugdtheater.nl/

Wil je nog naar deze musical kijken dan kan dat nog op 31 maart in de Rijswijkse Schouwburg. Klik hier.

Lees ook:
Mooie Footloose van het Rijswijks Jeugdtheater
Assepoester betovert in musical van Rijswijks Jeugdtheater

er zijn geen afbeeldingen gevonden