Niet alleen was vanavond de laatste Pippin in Nederland, het was de laatste Pippin van dit gezelschap.

De show begon als alle andere shows met wel wat extra energie in de opening. Ook het publiek wist duidelijk dat het de laatste show was, er werd wat extra geapplaudisseerd. Aan het einde van ‘No Time At All’ haalt Nicolas Jelmoni een roos uit zijn pak om aan Adrienne Barbeau aan te bieden, waarop de cast voor het eerst zichtbaar emotioneel reageert.

DSC 0805

In de tweede acte was het ook bij de cast duidelijk doorgedrongen dat het aan het aflopen was. Na ‘Love Song’ heeft Bradley Benjamin het duidelijk moeilijk en houdt ook Brian Flores het niet meer droog. Dit zorgt voor een hartbrekende versie van ‘I Guess I’ll Miss The Man’ waarna het grootste gedeelte van de cast in tranen het podium opkomt voor de finale. Gabrielle McClinton weet zich nog lang goed te houden, maar als ze de tent dan laat afbreken lopen ook bij haar de tranen over de wangen. Na afloop hebben we een aantal van de castleden even kort gesproken. Ze waren nog erg emotioneel afscheid van het theater, maar ook van elkaar, aan het nemen.

DSC 0856

We hebben alle castleden even gevraagd welke grappen in Pippin heel anders vielen in Nederland maar ze vonden eigenlijk dat de reacties redelijk gelijk waren. Zowel Erik, Gabrielle als Brian hadden erg genoten van hun tijd in Nederland. Verschillende castleden zoals Mathew de Guzman, Kate Wesler en Mark Burrell lieten doorschemeren dat ze mogelijk al snel weer terug zijn op Nederlandse bodem maar konden helaas niks meer verklappen.
‘Broadway aan de Amstel’ met Pippin waren mooie weken!!

DSC 0886

Verslag: Ciska van der Lans
Foto’s: Wilma van der Werf