In 1999 ging de musical ‘Elisabeth’ in Nederland in première in het Circustheater in Scheveningen. Vorig jaar kwam een groot deel van die cast, de kap & grime en het orkest weer bij elkaar om bij paleis Het Loo een kortere versie te spelen. Met als enig decor het paleis, het orkest en de prachtige kostuums. 32.000 mensen genoten van deze bijzondere open-lucht theater beleving. Voor sommige puur nostalgie, voor anderen het tot leven komen van de grijsgedraaide cd.

Na dit enorme succes van Elisabeth in concert 2017 komt de keizerlijke voorstelling deze zomer naar Paleis Soestdijk. Met, op een paar nieuwe namen na, de oorspronkelijke cast en ook zo’n 80% van de oorspronkelijke kap & grime en orkestleden. Wim van den Driessche die de rol van Luigi Lucheni speelde kan dit keer niet meedoen door zijn rol in Was getekend, Annie M.G. Schmidt. Deze rol wordt overgenomen door een enthousiaste Tony Neef die al helemaal is opgenomen in deze vertrouwde groep.

Tony Neef: “Ik voel me echt vereerd dat zij mij hebben gevraagd”. Paleis Soestdijk voelt echt als een cadeautje”

De andere hoofdrollen worden weer gespeeld door Pia Douwes, Doris Baaten, Jeroen Phaff, Addo Kruizinga en Stanley Burleson die helaas bij de presentatie verhinderd was.

In totaal zullen er 15 shows gespeeld worden waarvan de laatste drie net in de verkoop zijn gegaan.

Het verhaal van Elisabeth de Musical

De musical Elisabeth werpt een blik op het leven van de Oostenrijkse Keizerin die zoveel moeite had met de vaste gebruiken, regels en beperkingen die bij deze nieuwe functie horen. Haar vrije en scherpe geest passen niet bij het strenge leven aan het hof wat tot confrontaties leidt met haar schoonmoeder Sophie, haar man Franz Joseph en een moeilijke relatie met haar zoon Rudolph. Ze raakt steeds verder met zichzelf en haar omgeving in de knoop en haar eens zo romantische Weense sprookje krijgt dramatische wendingen.

“What?- I should restrain myself?
And this I would benefit from?
Who then will be the loser
If I as winner prom?
Oh, what a foolish robber,
who thinks to enrich himself
If he’s on the watch in forest
By depriving himself by himself”

– Elisabeth (Uit haar poetic diary, vertaald door Elisabeth-Joe Harriet)

Elisabeth in Concert is te zien voor paleis Soestdijk in Baarn van 8 t/m 24 juni 2018.  Meer informatie en tickets: www.elisabethinconcert.nl

Klik hier voor de fotoreportage

Verslag en foto’s: Lisa Jansen

Lees ook:
Extra concerten Elisabeth in Concert 2018
Elisabeth in Concert dit jaar op Paleis Soestdijk

[poll id=”2″]