En daar is hij dan in zicht.. onze aller allerlaatste Sister act!

Voor sommigen ‘eindelijk’ voor anderen ‘jammer’. Er zijn castleden die al met één been in een andere productie staan en met het andere nog bij Sister act meedraaien. Zij repeteren al voor een volgende show en dat is dus best pittig om dubbel fulltime te draaien.

En wat mijzelf betreft, ik ben het afscheid nemen gewend en hoewel het natuurlijk niet zoveel impact meer heeft als tijdens mijn allereerste musical, 21 jaar geleden (de ‘Phantom’), echt leuk vind ik het niet..

Je neemt toch weer afscheid van een speciale groep mensen, bij elkaar gebracht voor deze show.

In eerdere columns beschreef ik deze mensen als familie en zo voelde dat ook. De ‘setting’ van zo’n familie valt uiteen en dat is best raar! In korte tijd leer je elkaar best goed kennen maar dat eindigt abrupt zo tijdens de laatste voorstelling. Eigenlijk voelt dat best wel dramatisch. Iedere scène, verkleding, decorwisseling, pruikwisseling, handeling..

Je weet dat je het voor de allerlaatste keer doet.. Decor wordt langzaam om je heen afgebroken en kostuums weggehangen. Aan het einde sta je vaak ook al op een leeg achtertoneel, zo snel gaat het. En als je dan het theater uitloopt is de megagrote poster op de ‘peperbus’ aan de voorkant al veranderd en kondigt de volgende show aan.. In dit geval Billy Elliot!

Alsof Sister act nooit bestaan heeft? Nee hoor natuurlijk niet, deze geweldige vrolijke show met al mijn bijzondere, lieve, getalenteerde en hardwerkende familieleden heeft meer dan 500 keer een groot publiek kostelijk vermaakt, de mensen zullen dit echt niet snel vergeten..

De groep mensen die ik kleed, mijn drie nonnen Maria Lazarus, Maria Roberta, Maria Patricia en natuurlijk de drie mannen aan de andere kant van het toneel, ik ben van ze gaan houden en ik ga ze enorm missen! Maar ik weet ook dat de theaterwereld klein is en ik ze vast en zeker weer tegenkom in de nabije toekomst en met sommigen ook contact blijf houden!

Laten we nog eenmaal genieten van deze fabuleuze musical Sisteract!

Ik vond het een feestje met jullie!

Dank jullie wel lieve zusters en broeders!

Liefs,

Laura xxx

Lees ook:
Onze columniste Laura in aflevering van ‘Het Klokhuis’

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte?Like ons op facebook en klik hier.