Met oud-studenten en jonge leerlingen in professionele theaterproducties als Spring Awakening, Soldaat van Oranje, Billy Elliot en The Sound of Music weten Jet Pit en Gerard Baars jongeren voor te bereiden op een professionele toekomst in theater en doorstroom naar vakopleidingen.

“Naast talent vormt het trainen van je lichaam in zang, dans en theater een belangrijke basis om op hoger niveau te kunnen werken of aangenomen te kunnen worden op een theateropleiding”, zegt Gerard Baars, die aan de Willem Nijholt Academie voor musical- en muziektheater en de Nederlandse Musical Academie heeft les gegeven. “Dat trainen wordt nog wel eens onderschat”, vult Jet Pit aan. Zij geeft zangles aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. “Het team van The M Project zullen de jongeren hard laten werken en vragen dezelfde toewijding als die van onze studenten. Dit is absoluut haalbaar!”

The M Project laat hun leerlingen zien dat inspiratie in de wijk en op straat te vinden is. Daarom is gekozen voor twee leslocaties in het Arnhemse Klarendal. Zowel deze wijk als het project hebben iets gemeen: ze zijn eigenzinnig en ondernemend. “Het is de perfecte plek om musical- en muziektheater te maken”, zegt Gerard Baars. Spelen buiten een theaterzaal is een uitdaging voor iedere artiest maar de docenten van The M Project zijn ervan overtuigd dat hun leerlingen gedurende 10 weken een uitdagende voorstelling op locatie kunnen maken.

Jongeren vanaf klas 2 op de middelbare school met een passie voor musical- en muziektheater kunnen kiezen voor lessen op vrijdag of een uitgebreid lessenpakket op vrijdag en zaterdag. Zang-techniek en interpretatie, diverse dansstijlen en theater komen allemaal aan bod en zullen met elkaar verbonden worden. Naast Jet Pit en Gerard Baars zullen theaterprofessionals Samantha Janssen en Niek Wassink onderdeel zijn van het docententeam.

The M Project start op 4 en 5 maart op de locaties Vijverlaan 30 en Huis van Puck in Arnhem. Ga voor informatie en inschrijvingen naar www.themproject.nl