“Rarah”, “626” en “Doodgewoon (of andersom?)” zijn de titels van het “Eigen Werk” van Sarah Cremers, Yannick Plugers en Annemarijn Kool. Alle drie studeren aan de Fontys Hogeschool der Kunsten in Tilburg. De studenten zitten in hun laatste jaar en geven met hun voorstelling een visitekaartje af aan de aanwezige jury die de voorstellingen beoordeelde.

Sarah Cremers speelde het afgelopen seizoen in de musical Grease en beet de spits af met haar solo. In een opblaaspak, kwam zij op waarbij je jezelf kunt afvragen of dat raar is, of toch niet ? Door creatief met haar pak om te gaan, weet Sarah een komische invulling te geven maar meteen laat ze het publiek nadenken wat raar is en of dat zo raar is. Waarom kan je jezelf niet zijn? Volgens haar volg je de massa op en baseer je je daar jouw mening op en is iets raar. Is dat dan zo raar? Sarah wist met eenvoudige voorbeelden en soms komische uitleg over het “raar zijn” haar publiek na te laten denken. Sarah werd gecoacht door Zjon Smaal en Jack Breikers en begeleid door Marnix Wezer. Sarah is komend seizoen te zien in de musical Chorus Line.

Sarah Yannick en Annemarijn 4

Yannick Plugers, die ook het afgelopen in de musical Grease speelde, vertelde met zijn solo “626” over een vrouw en een man die verliefd worden op de schaatsbaan. Yannick speelde zijn voorstelling met Anne van den Beuken. Yannick trapte meteen energiek af op inline skates waarbij zijn vriendin, die niet kan schaatsen, gebruik maakt van een hekje. Als de man en vrouw verliefd op elkaar zijn, duikt daar Stitch op. Hij zit in het donker en maakt alles kapot wat hij aanraakt. Kunnen de twee geliefden Stitch weerstaan? Als de vrouw zwaar ziek wordt en uiteindelijk overlijdt, blijft de man alleen over maar de liefde van de vrouw draagt hij de rest van zijn leven bij zich. Yannick en Anne speelden deze mooie romantische voorstelling intens en ontroerend waarbij ze er in slaagden de dramatiek breekbaar en intiem te spelen, schitterend begeleidt door Marnix Wezer op de vleugel. Yannick werd gecoacht door Alexandra van Marken en Harry Ruijl. Yannick is komend seizoen te zien in de musical Chorus Line.

Sarah Yannick en Annemarijn 60

Annemarijn Kool ( speelt momenteel in Beauty and the Beast ) begon meteen spectaculair als Kate Bush. Niets is echter minder waar. Het bleek de bewaker van de hemelpoort te zijn die een groot fan van Kate Bush was. Deze bewaker was bezig met haar voorlopig laatste werkdag en legde aan het publiek uit hoe haar werkdag er uit zag. Annemarijn speelde met de nodige humor de rol van “De Dood”. Een soort van “Kleine Blonde Dood” dus. Er moet elke dag een minimaal aantal mensen dood en dus heeft “De Dood” daar iets op gevonden. Prikken in het telefoonboek waarna die mensen overlijden. Daarbij vraagt de dood zich af of geloof er echt toe doet als je de hemel in wilt. Wie bepaalt welk geloof recht geeft op de hemel en als je gelooft geeft je dat dan het recht om mensen kwaad te doen? En, zou het niet beter zijn als je van te voren weet hoe oud je wordt? Of zouden mensen ook daar misbruik van maken? De dood weet het niet precies. Annemarie sloot haar solo af met een mooi lied over “Het Leven” dat ze samen met haar publiek zong. Een lied met een boodschap. Overigens, De Dood, heeft er voor gezorgd dat er 40 jaar geen Bush is overleden. Dat is de reden dat ze voorlopig op non-actief is gezet. Annemarijn heeft met haar voorstelling humor en ontroering schitterend gecombineerd. Annemarijn werd gecoacht door Zjon Smaal en Jack Breikers en op de vleugel begeleid door Don Frits.

Sarah Yannick en Annemarijn 72

Ook deze avond was weer zeer divers. Er werd gelachen en gehuild en alle drie de studenten lieten zien dat ze veel in huis hebben. Spel en zang waren van een hoog niveau en het publiek verliet dan ook tevreden de theaterzaal. 

Voor de fotoreportage klikt u hier.