De eerstejaars studenten van de Frank Sanders Akademie waren er duidelijk klaar voor. Hun eerste voorstelling. “Toen de wereld groot was” werd gespeeld in de studio van de school, met publiek, en was een mooie voorstelling met veel vocaal talent, geen echt verhaal maar vooral mooie losse nummers, meerdere boodschappen en veel energie.

Bij onze binnenkomst voor de voorstelling staan daar de studenten in te zingen en gedreven de laatste puntjes op de “i” te zetten voor het begin van de show. De energie bruist je als het ware tegemoet en belooft veel.

Voor deze show hadden de studenten meteen al twee mooie nummers zelf geschreven. Nicole van Beest, Anne Ruitenberg, Rosalie van der Wolf, Charlotte Ha, Wouter Smeulders, Caitlin Hullegien, Ilja de Boer, Jaimy Boetekees, Willianne Liemborg, Jarno Korf, Dean Smit, Rafaël Ravenswaaij, Joost Rouw, Maaike Verweij, Sarah Mok, Ashanti Lavooij, Isa Gommers en Marie-Annet Kuipers trapten vol vertrouwen af met “Dear old chizz” in de uitverkochte studio.

FSA eerstejaars 2016 12 37

Ondanks dat deze voorstelling geen verhaal of een rode draad had, hadden de studenten toch een aantal boodschappen en confronterende momenten verwerkt in deze show . Met name de nummers “strijd”, “Spiegel”, Sorry” en “wat is de waarheid’. Daarnaast waren er ook komische en ontroerende momenten en was deze eerste voorstelling een mooi pallet van zang, dans en spel maar vooral plezier.

Mede door de grote van deze groep van 18 studenten pakten ze ook vocaal uit met mooie ensemble nummers . De begeleiding was in handen van Daan van Lanen, Hester Schrofer en Margot Giselle. De studenten zijn geslaagd een goede eerste indruk achter te laten en persoonlijk ben ik al benieuwd naar de eindejaarsvoorstelling.

FSA eerstejaars 2016 12 3

De eerstejaars gaan eerst genieten van een verdiende kerstvakantie. Binnenkort doen we verslag van de voorstellingen van tweede- en derdejaars studenten.

Klik hier voor de fotoreportage

Blijf op de hoogte van al het musicalnieuws en audities en Like ons op facebook. Klik hier.