Onze levens zitten vol keuzes. Wat doe je in welke situatie en is jouw keuze wel zo terecht en rechtvaardig? Ga je voor eigen geluk of voor het geluk van een ander? Ons hele leven maken we keuzes. Dag in dag uit. De keuzes die wij maken waren de thematiek van de voorstelling ‘Vreemde regen’ van de eerstejaars studenten aan de Frank Sanders Akademie.

Maar wat als je keuzes maakt en je overziet de gevolgen niet? Wat doe je als mensen jouw goede humeur bederven? Wat als je niet meer weet wat er met de wereld aan de hand is. De studenten lieten daar heel open hun gedachten over gaan in deze voorstelling en kwamen met verrassende uitkomsten en conclusies die confronteerden én amuseerden. Een opmerkelijk gegeven van deze eindejaarsvoorstelling waarbij geen enkel onderwerp uit de weg werd gegaan.

Eerstejaars studenten FSA

De eerstejaars studenten van de Frank Sanders Akademie hebben de keuze gemaakt om te gaan studeren aan de Akademie en deze eerste eindejaarsvoorstelling te spelen. Geen eenvoudige opgave in het theater waar de warmte van de afgelopen week nog was blijven hangen.

De studenten; Jerre van Anholt, Nathalie van Arenthals, Tamar Floor, Manon Heinsen, Anne Homburg, Eva van Kalsbeek, Irene Liebreks, Pien van Meegen, Isabelle van Oudheusden, Boanna Pieterse, Manon Piket, Suzanna Pleiter, Koen Prinsze, Dean Smit, Rick van Stalle en Jaimie van Vliet gaven hun eerste visitekaartje af aan hun publiek in de bomvolle zaal van het Ostadetheater in Amsterdam.

‘Vreemde Regen’ werd hoofdzakelijk als klas en in kleine groepen gespeeld en gezongen en had de vorm van een Theaterconcert waarbij elke nummer vergezeld werd van spel, dans en natuurlijk zang.

Regie & choreografie: Hester Schrofer
Muzikale leiding: Hilmar Leujes

De komende week is het de beurt aan de tweedejaars studenten die hun voorstelling met de titel ‘Show Choir’. Kaarten kunt u boeken op https://www.ostadeadam.nl/programma/321-show-choir/

Klik hier voor de uitgebreide scenefotografie