De eerstejaars studenten van de Frank Sanders Akademie in Amsterdam zijn net een jaar bezig met hun opleiding en speelden vandaag hun eindejaarsvoorstelling in het Boulevardtheater in Amsterdam. Dit is hun eerste jaar van de drie jaren, die voor deze opleiding staan, waarbij ze ervoor kunnen kiezen om nog een masterjaar te doen na afloop van de drie jaar.

‘Klopt het’

Jij mens, zit niet stil, volg je fantasie en ga door. Op weg naar mooie, liefdevolle, waardevolle en ongemakkelijke momenten. Het leven stroomt en tikt maar …. klopt het?

De studenten zaten niet stil in deze dynamische voorstelling waarbij er over de gehele zaalvloer wat gebeurde. Het Boulevardtheater bevindt zich binnen het ROC van Amsterdam en boven de zaal loopt een overloop waar de studenten handig gebruik van maakten, bij samenzang of bij het laten vallen van rekwisieten.

Het hart van het publiek klopte bij het zien van deze voorstelling waarbij er verschillende nummers werden gezongen in verschillende talen en genres waar de verscheidenheid van deze talenten tot zijn recht kwam. Daarbij kwam ook dat verschillende studenten instrumenten bespeelden zoals een harp, gitaar, melodica en een saxofoon. Dat geeft veel mogelijkheden voor de komende jaren en de voorstellingen die de studenten zullen spelen. Als je dan ook nog bedenkt dat de studenten zich ook nog bewogen op inline skates en steps dan mag duidelijk zijn dat het een dynamische voorstelling was.

Doordat er in het gedeelte werd gespeeld waar normaal het publiek zit was er een enorme speelvlakte waar de choreografie voor was gemaakt en waar dan ook dankbaar gebruik van werd gemaakt.

Cast:

Sanne Bakker, Amber van der Brugge, David van Dam, Britt van Doorn, Britt Eberson, Anna Geerse, Annelieke van Genk, Sebastiaan Hoen, Eefje Jansen, Lisanne de Jong, Timon Kornelis, Marije Kuijper, Lieke Meijers, Esmée Pieters en Dominique Woerdings waren er absoluut klaar voor en het theater was bijna uitverkocht.

De studenten gaan hun studie voor het eerste jaar verder afronden waarna ze na de zomervakantie zullen beginnen aan hun tweede studiejaar.

Creatives

Regie en choreografie: Hester Schrofer
Muzikale leiding: Frans Heemskerk

Meer informatie over de Frank Sanders Akademie vind je hier

Fotografie Peggy de Haan
Verslag: Rob de Haan

Lees ook:
Boeiende solo’s en duo’s op de Frank Sanders Akademie