Gisteren zagen wij twee voorstellingen van de eerstejaars studenten Muziektheater en Musicaltheater. Sinds Muziektheater klassiek gestopt is, ontstond deze combinatie bij de eerstejaars eindvoorstelling. De klassen uit de verschillende afdelingen worden nu gemixt. Ondanks dat de groepen zich aan het script hielden, zagen wij toch twee verschillende voorstellingen van ‘De dansende Woe-Li meesters’. Elke groep gaf zijn eigen invulling aan de voorstelling.

Er werd ons vooraf gevraagd om niets te onthouden, om niet onze best te doen, om niets te begrijpen. We zagen vervolgens scenes in een drie kamer appartement, een hotellobby, een televisieshow, een scène uit Les Liaisons dangereuses, de studenten speelden een scene met een wc-rol op hun hoofd, er werd geschermd en we zagen een paar scenes uit het proces van Franz Kafka. De rode draad in de voorstelling was macht.

De dansende Woe-Li meesters

Volgens wetenschappers bestaat de werkelijkheid alleen als je hem waarneemt. Doe je je ogen dicht, dan is hij plots verdwenen. Tegenwoordig sluit ik liever mijn ogen. Want de werkelijkheid is vele malen gruwelijker dan de fantasie. Ga niet op zoek naar de waarheid. Sluit je ogen en word een kever!

Met deze twee voorstellingen lieten de studenten dat ze beschikken over veel talent. Er werd overtuigend geacteerd, mooi gezongen, strak gedanst en ook de choreografie tijdens het schermen was strak. Wij gaan deze studenten de komende drie jaar volgen en zijn erg benieuwd naar hun ontwikkelingen. Het kan niet anders dan dat het drie mooie jaren gaan worden.

Cast 1:

Maxime Appeldoorn
Éowyn Arts
Maya de Bakker
Cystine Barents
Fee Boddeke
Eelke Dembinski
Timo Duri
Mynke van Hees
Manouk Pheifer
Ivy Kiefer
Sharon Schmohl
Titus Schrooyen
Matthijs Tio
Jesse van der Velden

Cast 2

Lieke Bos
Niek de Bruijn
Shmuli Buys
Lucille Canoy
Jasmina Chikar
Marjolein van Helvoort
Rosalie van der Hoeven
Jip Janssen
Louis De Jonckheere
Luuk Kalisvaart
Jade van Moergestel
Tessa van der Park
Luna Peters
Wessel Walravens
Siem Wouters

Regie: Alexandra van Marken
Regie-assistent: Jonathan Veenhuijsen
Muzikaal leider: Don Frints
Zangcoach en arrangementen: Ivar Costenoble
Fight-coach: Jessica De Bel

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]