In Nederland zagen ruim 100.000 bezoekers vorig jaar de musical Doornroosje. Aangezien Music Hall vond dat de kinderen tot 9 jaar in Vlaanderen niet volledig bediend werden, zocht het de samenwerking met Van Hoorne Entertainment. Samen willen zij een nieuwe traditie beginnen in Vlaanderen.

De sprookjesmusicals van Music Hall en Van Hoorne Entertainment, vertolkt door een volledig Vlaamse cast, zullen telkens spelen tijdens de krokus- en paasvakanties in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent, Ethias Theater Hasselt en Kursaal Oostende. Het eeuwenoude sprookje van Doornroosje wordt omgetoverd tot een spetterende sprookjesmusical vol magie, swingende muziek, kleurrijke kostuums en vooral veel humor. Het wordt de uitstap bij uitstek tijdens de krokus- en paasvakantie van 2014 voor kinderen van 2 tot 9 jaar en hun (groot)ouders. De komende jaren staan ook nog ‘Assepoester’, ‘Sneeuwwitje’ en ‘Roodkapje’ op het programma.

Doornroosje Antwerpen-1

Eerste repetiedag
Vandaag was de eerste repetitiedag van de musical die traditioneel begon met het aansnijden van de taart. Niet veel later toog iedereen naar het repetitielokaal waar onder leiding van muzikaal leider Robbert van Unnik het openingsnummer werd gerepeteerd. Na het zanggedeelte was het aan Sanne Selbeck om de choreografie aan te leren. Regisseur Bas Groenenberg en zijn team zullen de komende twee weken al hun energie steken in het aanleren van de voorstelling. . Aangezien de première al op 8 maart is, kende iedereen het script al en was de dvd van de Nederlandse versie al meermalen bestudeerd.
Nadat wij een uur repetitie hebben gezien, hebben wij al het vertrouwen dat het de jonge, talentvolle cast gaat lukken om, omdanks de korte voorbereiding, een mooie première van deze musical neer te zetten

Doornroosje Antwerpen-18

Het verhaal van de musical Doornroosje

Er waren eens, heel lang geleden, een koning en een koningin. Op een prachtige dag kregen zij hun eerste kindje, Doornroosje. De koning en de koningin waren dolgelukkig en gaven een groot feest waarvoor ze alle belangrijke mensen uit het land uitnodigden. Maar de koning was twee slechte feeën uit het land vergeten. Ze waren woedend dat ze niet waren uitgenodigd en spraken een vloek uit. Vóór haar 21ste verjaardag zou ze zich prikken aan een spinnenwiel en voor altijd slapen. Maar gelukkig had de goede fee nog een wens over en ze wenste dat Doornroosje wakker gekust zou worden door haar droomprins. Op de dag van haar 21ste verjaardag kwam de vloek uit: ze prikte haar vinger en viel op slag in slaap. Niet alleen de prinses, maar het hele land viel in een diepe slaap.

Kinderen mogen uitgedost als hun favoriete sprookjesfiguur naar het theater komen en wie het mooiste verkleed is, krijgt na de voorstelling een sprookjesachtige prijs op het podium. Na de voorstelling komen alle sprookjesfiguren naar de foyer voor een uitgebreid fotomoment met het publiek.

Doornroosje Antwerpen-33

Cast
Doornroosje: Anne Van Opstal
Slechte Fee Titus: Laurenz Hoorelbeke
Barones: Marjolein Romeijnders
Droomprins: Thomas Van Goethem
Hoflakei Coco: Samuël Anthony
Slechte Fee Fien: Maja Van Honsté
Koningin Madeleine: Anky De Frangh
Koning Louis: Mart Van Den Hout
Goede Fee Fabiola: Elke Buyle

Kijk voor meer informatie op http://www.musichall.be

Voor de fotoreportage klikt u hier.