In Amsterdam zijn de repetities begonnen van De Brief voor de Koning de musical naar het beroemde boek van Tonke Dragt. De voorstelling is een ode aan één van de allerbeste jeugdboeken aller tijden. Niet voor niets kreeg Tonke Dragt in 2004 de Griffel der Griffels voor het beste kinderboek van de (toen) afgelopen halve eeuw. Het is verfilmd, het is vertaald… Maar het belangrijkste is dat het nog altijd wordt gelezen. Dát is ook wat producent Homemade Productions voor ogen staat… een theatervoorstelling waardoor je weer zin krijgt om een boek te lezen.

Het verhaal

Yuri moet van z’n moeder naar de bibliotheek. Heeft hij helemaal geen zin in. Dan opent hij een boek, ‘De brief voor de Koning’ van Tonke Dragt. En plotseling springen uit de bladzijden ridders, kastelen, jonkvrouwen, gemene spionnen en raadselachtige kluizenaars. Zo beleeft Yuri het verhaal van de jonge Tiuri die een nacht moet doorbrengen in een kerker voordat hij tot ridder zal worden geslagen. Maar dan dient zich een vreemdeling aan met een geheimzinnige opdracht. Hij moet een brief brengen naar de Koning van Unauwen. Een brief waar de wereldvrede van afhangt. Wat doet hij? Kiest hij voor de riddertitel of voor het belang van de mensheid? En dat laatste is een avontuur niet zonder gevaar…

De cast bestaat uit:

Abel Leemans, Samir Hassan, Robin van den Heuvel, Ellis Broeksteeg,

Team Excalibur

Daan van Dalen
Lieke van den Akker
Holly van Zoggel

Team Lancelot

Julius de Vriend
Marthe Ledegang
Merith van Mensch

Team Ivanhoe

Jannes Matthee
Eefje Kruijtzer
Kymora Henar

Met script en regie van Dick van den Heuvel (winnaar van de Musical Award 2018 voor het script van Was getekend, Annie M.G. Schmidt), co-regie van Robin van den Heuvel, muziek van Jeroen Sleyfer en choreografieën van Chiara Re.

De Brief voor de Koning de musical gaat op 5 oktober 2018 in première in Schouwburg Amstelveen. Voor speellijst en tickets: www.debriefvoordekoning.nl.