In Haarlem vond gisteren de eerste editie plaats van Musical Memories. Tijdens dit musicalconcert werden veel hoogtepunten uit de musical geschiedenis gebracht door een keur van artiesten maar vooral ook door de kinderen die hebben gespeeld en geoefend tijdens MusicalCamp en MusicalWeekend.

Producent Marc Ramaekers is initiator van MusicalCamp, MusicalWeekend en diverse theatershows. Jaarlijks nemen tientallen kinderen, jongeren en studenten deel aan MusicalCamp in de zomer en aan MusicalWeekend in de winter.

Een selectie van deze jongeren mocht samen met RenĂ© van Kooten, Tony Neef, Martin van der Starre, Linda Wagenmakers, Marleen van der Loo en Jeroen Phaff laten zien wat ze in huis hebben. Zij werden ondersteund door de band van Bernd van den Bos, kids van Fanwork, DanceMasters De Vos en de musicalzanggroep Prestige.

Musical Memories 2013-88

Bij onze aankomst in het theater werden de laatste puntjes op de i gezet qua choreografie en daarna was het tijd voor de soundcheck. Iets later dan gepland gingen de theaterdeuren open en kon het publiek plaatsnemen in de zaal. De middag was zeer divers. Er werden nummers gezongen uit o.a. Aida, Les Miserables, Annie, Footloose, Grease, Elisabeth en Lion King. Het publiek was zeer enthousiast en beloonde de cast dan ook regelmatig met een luid applaus. Voor de kinderen was het geweldig om of het toneel te staan voor een uitverkochte zaal ook al was dat voor hen met al dat licht niet zichtbaar maar toen bij het slotapplaus het zaallicht aan ging werd alles duidelijk. Toen het gordijn gesloten was, was het tijd om eindelijk eens alles met elkaar te bespreken.

Musical Memories 2013-65Podiumervaring

Voor iedereen die ervan droomt om ook eens in een musical te staan, is MusicalCamp de kans om aan deze droom te werken. Jong en oud, ervaren en onervaren, weinig talent of juist heel veel, tijdens MusicalCamp ga je aan de slag om je musical droom te verwezenlijken. Een week lang ben je intensief bezig met alle facetten van musical, in een klas van je eigen niveau en leeftijd. Deze musical week vindt plaats van zaterdag 3 tot en met vrijdag 9 augustus 2013. De eerste docenten zijn nu bekend. Er wordt lesgegeven door onder andere Tony Neef, Marleen van der Loo, Jimmy Hutchinson en Margot Giselle. Wil jij een week lang les van musicalsterren en conservatoria docenten? Dan is MusicalCamp wat voor jou! Inschrijven kan via www.musicalcamp.nl. Je wordt ingedeeld aan de hand van je leeftijd en ervaring.

Kijk hier voor de fotoreportage van Musical Memories.

Bestel hier de foto’s