In het Ostadetheater spelen vandaag de eerstejaars van de Frank Sanders Akademie voor het laatst hun voorstelling “Even Goede Vrienden”. De voorstelling gaat over vriendschap onder jongeren en de eerstejaars proberen antwoorden te geven op de moeilijke vragen rond vriendschap. Wat doe je als je verliefd wordt op jouw beste vriendin? Wat doe je als je ruzie krijgt? Wat als je een geheim, dat je in vertrouwen verteld, ineens op straat ligt? Wie kun je echt vertrouwen?

Samen met regisseur Bas Groenenberg en choreograaf Leon de Graaf hebben de studenten Thomas Alkema, Melle Berendse, Joey Hageman, Robin Hissink, Tessa Jongeleen, Iris de Kock, Marscha Mac Gillavry, Dorine Meijerhof, Jelle Verbogt, Sharon Verdegem en Charlotte Versteeg hard gewerkt aan hun eindejaarsvoorstelling.

Even goede vrienden 23

De voorstelling speelt zich af in een kroeg waar de vrienden al jaren bij elkaar komen en hun leven met elkaar delen. Maar wat betekent die vriendschap nu? De voorstelling bevat een grote afwisseling waarbij de dans een grote rol speelt en de choreografieën, ondanks de beperkte ruimte, mooi werden uitgevoerd. Alles was mooi op elkaar afgestemd waarbij deze groep goed tot zijn recht kwam en toonde wat deze studenten in hun eerste studiejaar al bereikt hebben. De solo’s die iedereen mocht spelen gaven ook elke student een moment om in de spotlight te staan. Het decor was in detail opgezet en ook aan de kleding was heel veel aandacht besteed waardoor de verschillende scenes uitstekend tot hun recht kwamen.

Even goede vrienden 32

Het resultaat is een voorstelling waar alles in zit. Dans, zang, ontroering en komische momenten die uitstekend op elkaar af zijn gestemd. Hoogtepunten waren een geweldig dansnummer en een nummer met superhelden die beiden een open doekje ontvingen van het enthousiaste publiek.

De muzikale leiding was in handen van Joni van Rossum die naast zijn muzikale talent ook een bescheiden rol speelde aan het einde van de eerste akte.

Even goede vrienden 46

Hiermee besloten de eerstejaars studenten van de Frank Sanders Akademie hun eerste jaar en zullen we hen natuurlijk blijven volgen in hun tweede jaar.

Voor de fotoreportage klikt u hier.