Terwijl hier de mussen van het dak vallen, is de zomer in de musical Grease net ten einde en begint daar het schooljaar weer. Iedereen ontmoet elkaar en ook Sandy en haar grote liefde Danny beginnen op dezelfde school zonder dat van elkaar te weten.

Waar op vakantie Danny de romantische man is, is Danny op school echter een coole afstandelijke dude van een ‘gang’. Een hele andere Danny die Sandy tijdens haar vakantie ontmoet heeft. Verlangens, geheimen en vooral ergens bij willen horen zijn dan ineens heel belangrijk. Hoe de romance tussen de twee geliefden zich ontwikkelt is dan de vraag.

Grease is energie en dat is wat we tijdens de twee shows van het toneel af zien spatten. Deze twee klassen musicaltheater hebben er ondanks de hitte duidelijk heel veel zin in en dat is te merken. Vanaf moment één weet deze groep er een groot feest van te maken en zijn zij als het ware Grease zelf. Met een minimum aan decor, strakke choreografie, spetterende zang, een flinke dosis humor en goed sterk spel, zorgt deze cast ervoor dat het publiek in een rollercoaster terecht komt en de tijd vliegt.

De karakters zijn uitgesproken maar dat maakt ze absoluut niet eenvoudig te spelen. Deze cast weet de smaakmakers, zoals Sandy, Danny, Rizzo, Kenickie, Marty, Frenchy, Miss Lynch, de schuchtere Eugene, Vince Fontaine, om er maar een paar te noemen, op de juiste manier tot leven te brengen. Voeg daarbij het ensemble en Grease komt helemaal tot zijn recht en kan je daar heerlijk van genieten. Dit zijn de eerste- en tweedejaars studenten van deze opleiding en dit belooft alvast wat voor de komende jaren. Wij kijken er naar uit.

Cast

Nicole van Beest, Wesley Florijn, Nina Kraak, Max Hameeteman, Linde Vos, Neal Jansen, Isabel Diaferia, Youri Harinck, Sophie van Lent, Gregory Langen, Mara Hoezen, Dirk Dunnewold, Danae Wilmington, Bob van Weijdeven, Bridget Looijmans, Celine Rietmeyer, Alexander Boone, Iwan Oorburg, Keije Scherpers, Isabelle Verhoeven, Kato Haes, Esmee Tempels, Kees Nieboer, Maxime Karsten, Lieselot Lauwers en Jessica Steinherr.

Creatives

Regie: Geertje Hochstenbach
Choreografie: Tim van der Straeten
Assistent Choreografie: Yannick Plugers
Muzikaal leider: Jack Breikers
Muzikale begeleiding: Don Frints
Licht: Darrick van Dieren
Geluid: Stefan Hellings
VIsuals: Christiaan Unck