De eerste namen voor Everybody’s Talking About Jamie in Carré zijn bekend. Layton Williams (Bad Education, Billy Elliot the Musical) zal de rol van Jamie New vervullen en Shane Richie (EastEnders) speelt Hugo / Loco Chanelle. Layton en Shane hebben deze rollen ook vertolkt voor de musical op West End. Eerder is bekendgemaakt dat de nieuwe succesvolle West End musical naar Koninklijk Theater Carré komt, in de originele Engelse uitvoering. De met drie WhatsOnStage® Awards bekroonde en voor vijf Olivier® Awards genomineerde musical is vanaf 4 augustus 2020 twee weken exclusief te zien. Everybody’s Talking About Jamie is de vijfde titel in de serie Broadway in Carré.

Over de cast

Layton Williams is een van de grootste talenten binnen de Britse theaterwereld momenteel. Sinds januari 2019 speelt hij Jamie New in de West End-productie van Everybody’s Talking About Jamie. Layton trad onlangs op als Angel in de Britse Tour van de alom geprezen musical Rent, waarvoor hij geweldige recensies ontving. Ook speelt hij in de Sheffield Crucible-productie van Kiss me, Kate. 

Layton is ook bekend voor zijn vertolking van het personage Kylie in Beautiful People, een Britse TV-serie van de BBC.  Verder speelt hij de hoofdrol naast Jack Whitehall in de veelgeprezen BBC-komedie Bad Education en de vervolgfilm hiervan.
 
Layton begon zijn carrière als een van de jongens die de titelrol speelde in de West End-productie van Billy Elliot the Musical. Hij ging vervolgens door als de originele Young Michael Jackson in Thriller. Ook speelde hij de rol van Seaweed in Hairspray en de rondreizende productie van The Car Man van Matthew Bourne.
 
Layton zet zich actief in tegen pesten en is LGBTQ+ activist. Layton Williams: Ik heb genoten van mijn tijd op West End, maar ben super enthousiast om als Jamie op tournee te gaan”! Zie jullie snel!

Shane Richie speelt Hugo / Loco Chanelle en heeft een enorm succesvolle carrière achter de rug in theater, film en televisie van vier decennia en is een vaste factor op primetime televisie in Engeland. Hij is het best bekend voor zijn rol als Alfie Moon in de succesvolle serie EastEnders van de BBC. Hij begon met de rol van Alfie in 2002 waarvoor hij verschillende prijzen en onderscheidingen heeft ontvangen, waaronder voor beste acteur tijdens het Rose d’Or Television Festival.
 
Zijn uitgebreide televisiedrama-oeuvre bestaat uit: Oliver Twist (BBC), New Tricks (BBC), We’re Doomed: The Dad’s Army Story (BBC), What We Did on Our Holidays (ITV), The Good Samaritan (ITV), As Good As It Gets (ITV), Skins (CH4), Moving On (BBC), Minder (CH5), Redwater (BBC), Benidorm (ITV) en Claude (Disney). Hij heeft ook televisieprogramma’s gehost waaronder Lucky Numbers (ITV), The Shane Richie Experience (ITV), Win, Lose of Draw (ITV), Do not Forget the Lyrics! (SKY1), Reflex (BBC) en Win Your Wish List (BBC).
 
Op het toneel speelde Shane een hoofdrol in Grease (West End), One Flew over The Cuckoo’s Nest (UK- Tour), Scrooge: The Musical (UK Tour), Lone Star en Private Wars (Kings Head Theatre). Hij speelde ook de hoofdrol in Peter James’ The Perfect Murder and Not Dead Enough. Shane co-schreef en co-produceerde de UK tournee van Boogie Nights die voor het seizoen volledig was uitverkocht in het Savoy Theatre in West End. Verder heeft hij filmrollen vertolkt in onder andere Macbeth (CH4), The Reverend (Burn Hand Film), Prisoners of the Sun (Miromar Entertainment) en Flushed Away (Dreamworks Animation).
 
In 2003 schreef Shane nummer 1 autobiografie en The Sunday Times bestseller Rags to Richie. In hetzelfde jaar bracht hij het nummer 1-album I’m Your Man uit voor BBC’s Children In Need. In 2017 stond zijn album A Country Soul op nummer 1 in de hitlijsten, waarmee hij zijn positie als de bestverkopende countryartiest in het Verenigd Koninkrijk veilig stelde.

Shane Richie: “ Ik heb een fantastische tijd gehad met het spelen van Hugo / Loco Chanelle in Everybody’s Talking About Jamie op West End, dus toen ik de kans kreeg om deel te nemen aan een tournee, greep ik de gelegenheid meteen aan om weer in die hakken te stappen! Ik geloof dat deze show een belangrijke boodschap bevat voor zowel jongere als oudere generaties.”

In deze actuele feel-good musical volgen we de ups en downs in het leven van de 16-jarige Jamie, zijn moeder en zijn klasgenoten. Jamie durft anders te zijn, spreekt zich uit en stapt in de schijnwerpers in een wereld waarin dit onmogelijk lijkt.

Naast de vele 5-sterrenrecensies heeft Everybody’s Talking About Jamie 8 grote theaterprijzen gewonnen, waaronder de UK Theatre en WhatsOnStage® Award voor beste nieuwe musical en de Attitude Culture® Award 2017. Daarnaast is de show genomineerd voor 5 Olivier® Awards. 

Lees hier meer over Everybody’s Talking About Jamie

Lees ook:
 Everybody’s Talking About Jamie komt naar Carré

Foto: Johan Perrson