Maandag 24 maart, 2014 was het dan zover, de eerste Musical Award uitreiking voor de amateurs in Nederland. Maar vergis u niet, het woord amateur is erg misleidend. Deze musicalartiesten hebben allen veel passie voor hun vak en komen zeker geen talent te kort.

De eerste Amateur Musical Awards werd gehouden in het DeLaMar theater te Amsterdam, waarop dit moment de oer Hollandse musical “Hij Geloofd In Mij” speelt. Om 8 uur begon de Awardshow met de geestige Erik Brey als presentator en het, speciaal voor dit evenement geschreven, liedje “Je Doet Het Toch Voor Het Plezier?” daarop volgde alleen maar prachtig gezongen liedjes van de amateur musicals die genomineerd waren voor een award.

Amateur Musical Awards 2014 1

Joseph and the Amazing Technicolar Dreamcoat geproduceerd door ‘Stadsgehoorzaal Kampen in samenwerking met Vuur & Vlam producties’ is de grote winnaar van deze avond en verliet met 3 prijzen het theater. Beste Ensemble, Beste Musical en de speciale Pia Douwes Special Talent Award, die werd gewonnen door de hoofdrolspeler Jonathan Vroege, waren de gewonnen prijzen voor deze theatergroep.

Amateur Musical Awards 2014 3

Anything Goes ging naar huis met 2 Awards. Anything Goes nam de award voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol en Beste Choreografie mee naar huis. Beste Decor werd gewonnen door Het Winterswijkmuziektheater, met hun productie van ‘Anatevka.’ Sandra Satter Smit van Harlekijn Musicalproducties nam de award voor Beste Kleding mee en De Notenkrakers won de award voor Beste Kap en Grime.

Amateur Musical Awards 2014 6

De award voor Beste Mannelijke hoofdrol werd gewonnen door Alex Hendrickx, die de gitaar spelende trouwmuzikant vertolkte in ‘The Wedding Singer.’ En Beste mannelijke bijrol was weggelegd voor Niels van der Ham met zijn rol in Kookpunt.

Alle optredens van deze avond lieten een positieve indruk achter en menig mens verliet de zaal dan ook lachend en hopend dat dit niet de eerste en laatste keer was dat deze Award Show er was. Wij hopen ze volgend jaar weer terug te zien met vers nieuw talent die de show wederom op zijn kop gaan zetten!

Amateur Musical Awards 2014 21

Hieronder vind u een lijstje met alle prijswinnaars:

Decor
Jasper Korving (‘Anatevka’, Het Winterswijkmuziektheater)

Kleding
Sandra Satter Smit (‘Icarus’, Harlekijn Musicalproducties)

Mannelijke bijrol
Niels van der Ham (‘Kookpunt’, Theatergroep Max Mini)

Amateur Musical Awards 2014 25

Kap en Grime
Eelco Oomen, Corina Rutters, Leny de Jong (‘Aristokatjes’, De Notenkrakers)

Vrouwelijke bijrol
Lauren Gramberg (‘Urine town’, Avereester Kunstkring)

Choreografie
Djuri Reijnen (‘Anything Goes’, Amsterdam Musical)

Ensemble
Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Stadsgehoorzaal Kampen in samenwerking met Vuur & Vlam producties

Amateur Musical Awards 2014 29

Mannelijke hoofdrol
Alex Hendrickx (‘The Wedding Singer’, MusiCompany)

Vrouwelijke hoofdrol
Suzanne Boreel (‘Anything Goes’, Amsterdam Musical)

Regie
Panda van Proosdij (‘Urinetown’, Sempre Sereno)

Productie
Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Stadsgehoorzaal Kampen in samenwerking met Vuur & Vlam producties

Pia Douwes Special Talent Award
Jonathan Vroege (‘Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Stadsgehoorzaal Kampen in samenwerking met Vuur & Vlam producties)

De fotoreportage staat hier

Verslag en foto’s: Nicole van den Berg

Meer Musical-Nieuws? Like ons op Facebook.