De vierdejaars studenten van de Frank Sanders Akademie speelden dit jaar hun tribute over David Bowie. Dit is een voortzetting van een traditie waarbij de studenten zich helemaal van een andere kant laten zien.

David Robert Jones, beter bekend als David Bowie, is onder andere bekend van wereldhits als Space Oddity, Changes, Let’s Dance, Absolute Beginners, Tonight en Dancing in the street. Dit zijn slechts een paar nummers uit zijn zeer gevarieerde muzieknummers die Bowie door de jaren heen heeft uitgebracht. 

Bowie 10

Bowie was een van de invloedrijkste muzikanten vanaf de roemruchte jaren 60 tot vandaag. Zijn invloed zal nog zeker decennia merkbaar zijn in de muziek die uitgebracht zal worden. Hij was niet alleen zanger maar was ook schrijver, producent, kunstenaar en acteur. Zijn doorlopende zoektocht was wellicht het grote kenmerk voor David Bowie, waarbij dit duidelijk zichtbaar was in deze voorstelling.

Bowie 17

De vierdejaars hebben deze zoektocht geprobeerd te vertolken in hun opmerkelijke voorstelling die ze speelde in studio 4, die een complete verbouwing had ondergaan. De toeschouwers zaten rondom een groot bed waaromheen alles zich afspeelde. Met eigen interpretaties van diverse nummers van Bowie onder regie van Wil van der Meer, speelden de studenten, Tessa Wowor, Eva Jonker, Lotte Haen, Nienke Strik, Rob Bakker, Bastiaan de Haan en gastspeler Sander Vissers deze speciale voorstelling. Speciaal, zoals je dat bij een eerbetoon aan Bowie, zijn leven, zijn werk en zijn muziek mag verwachten. De voorstelling begint en eindigt met het moment dat op de BBC het overlijden van David Bowie bekend wordt gemaakt. Daar tussen door spelen en zingen de studenten nummers van Bowie gearrangeerd door Hilmar Leujes die de studenten muzikaal begeleidt.

Bowie 52

Bowie is een mooie speciale voorstelling geworden die een mooie voorzetting vormt van het vierdejaar van deze studenten waarbij ook het publiek van wel heel dichtbij kan meebeleven. 

Klik hier voor de fotoreportage