Ongeveer 500.000 mensen hebben dit weekeinde in Amsterdam de 36e Uitmarkt bezocht. Dat heeft de organisatie zondag gemeld op de laatste dag van het evenement, dat vrijdagavond begon.

Bij podium 27 was het om één uur een drukte van belang. Yentl en de Boer brachten op een muzikale en humoristische manier de mens terug tot zijn essentie: een angstig dier op zoek naar een beetje liefde. Een voorstelling over oerdriften, ongemak en dat ene stukje.. Yentl Schieman speelde o.a. in de M-Lab productie Asterdorp en Christine de Boer vertolkte o.a. de rol van Ada in Soldaat van Oranje. Yentl Schieman en Christine de Boer leerden elkaar kennen op de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Sindsdien zijn ze onafscheidelijk en maken ze muzikaal theater. In 2012 wonnen ze de Fringe Silver Award voor hun theatrale nachtclub Club Silenzio en in 2013 de Wim Sonneveldprijs en de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival met hun voorstelling De Mensen.

Garland en Minnelli nam ons mee in de wereld van moeder en dochter Judy Garland & Liza Minnelli. In deze voorstelling gaat de 47-jarige Liza op zoek naar haar moeder; ‘het icoon Judy Garland’. Wie was zij werkelijk? Geen rainbows, geen sprookjes; Twee vrouwen, met hetzelfde lot, altijd en overal in de spotlights van hun eigen succes, maar bovenal: ‘Moeder en Dochter’. Theo Nijland schreef de nummers voor deze voorstelling.

Om acht uur ‘s morgens stonden de eerste fans al bij de dranghekken voor het UPC podium voor de musical sing-a-long. Ze moesten tot drie uur wachten tot de repetities begonnen van dit mega-event. Tegen die tijd was het Museumplein al flink vol met musical liefhebbers. Gelukkig was het dit jaar droog en stond het terrein niet onder water zoals vorig jaar het geval was. De sfeer was goed en iedereen keek duidelijk uit naar wat zou gaan komen. Flashdance, Sonneveld, The Little Voice en Grease waren zo een paar producties die  voor het eerst aan het publiek getoond zouden worden. Met name naar Flashdance werd uitgekeken.

‘s Avonds keken haast 1,2 miljoen mensen naar de uitzending die de jaarlijkse afsluiter van de Uitmarkt vormt. Het meezingspektakel werd dit jaar voor de achtste keer gehouden. Onder begeleiding van het Metropole Orkest gaven tal van musicalartiesten acte de présènce en zongen bekende nummers uit nieuwe en lopende musicals die het komende seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn. Het publiek op het Museumplein werd door Kim-Lian en Frits aangemoedigd om mee te zingen met prachtige liedjes uit internationale musicalsuccessen als Sister Act, Flashdance, Love Story, Grease en Jersey Boys maar ook met nummers uit producties van Nederlandse bodem als Sonneveld, Nederland Musicalland en Soldaat van Oranje. Tijdens het meezingspektakel werd ook bekendgemaakt wat Nederland het mooiste musicalduet aller tijden vindt: Vluchten kan niet meer (En nu naar bed), De Laatste Nacht (Miss Saigon) en Het Spook van de Opera (The Phantom of the Opera).

Bekijk hier de fotoreportage van zondag

Bekijk hier de fotoreportage van de repetities van de Sing-a-Long
Foto’s bestellen ? Klik hier.

Bekijk hier de fotoreportage van de live uitzending.
Foto’s bestellen? Klik hier.

{plusone}