fbpx

Een zeer divers “Open dak”

Een zeer divers “Open dak”

“Onder de pannen” biedt ruimte voor jonge theaterprofessionals om muzikaal theater te maken en te spelen. Onder het dak van Koninklijk Theater Carré krijgen zij de kans om essentiële ervaring op te doen in een veilige omgeving. Alles wat gemaakt wordt, dient de acteur, schrijver en componist. Maandagavond was het de beurt aan “Open dak” waarbij afgestudeerde studenten de kans krijgen kilometers te maken en hun programma uit te proberen voor een select publiek.

Deze keer was er geen plek in Klein Carre en werd er verhuisd naar Theaterstudio Amsterdam. Een klein maar intiem theater dat wordt gerund door Bas Bovelander en Christian Seykens. Maandag 27 januari was er sprake van een hele mooie mix van optredens; Barbera van der Kaay,
 The Martianz,
 Erik Ankoné, 
Djurre Brouwer, 
De Matroesjka’s 
en The Dreams.

Open dak jan 2014-13

De avond begon met Erik Ankoné. Erik zingt de blues en doet op een mooie entertainende manier waar je lekker onderuit naar kunt luisteren met een eigen geluid en inbreng. Publieksparticipatie maakte daar onderdeel van uit maar eigenlijk ging alles vanzelf vanwege de uitstraling van Erik die uitnodigt tot meedoen.

Open dak jan 2014-18

Daarna volgde The Dreams. Een groep van drie vrouwen die binnenkort hun avondvullende voorstelling zullen spelen in TheaterStudio Amsterdam, “Zoals een vrouw kan zijn”. Deze dames maken hun eigen programma voor jong en oud in hun eigen stijl met begeleiding van piano. Tijdens Open Dak speelde The Dreams een gedeelte uit hun programma.

Open dak jan 2014-31

“Duo Fragile”, Urban Contemporary Movement bracht nieuwe bewegingen op oude Franse Chanson. Een schitterend samenspel van mooie chansons. De dans was van Jurre Brouwer en hij werd mooi begeleid door Matthias Kadar, zanger en componist. De naam doet de voorstelling alle eer aan en het was opvallend stil in de zaal.

Open dak jan 2014-44

Daarna was het de beurt aan Lisa en Janneke, De Matroesjka’s, die volop in de race zijn in het Amsterdams Kleinkunst Festival. Hun nieuwe voorstelling gaat over de zoektocht naar ware liefde en geluk. Tijdens het gedeelte dat werd getoond tijdens Open Dak kwamen de vrouwen op als twee bruidjes in een persoon die hun mooie dag toch op hun eigen manier beleven.

Open dak jan 2014-48

Vervolgens was het de beurt aan Barbara van der Kaay die haar eigen liedjes geschreven heeft en tijdens haar tijd in Shrek heeft leren gitaar te spelen en zichzelf begeleid. Barbara zingt klein maar mooi waarbij haar teksten romantisch maar toch ook doordringend geschreven zijn met een mooie speelsheid en soms komische noot. Haar liedjes staan nog in de steigers maar beloven veel voor de toekomst.

Open dak jan 2014-58

De laatste die optraden waren The Martianz. The Martianz, een groep met autodidactische dansers, die zich tot taak hebben gesteld de dance scene te veranderen en te experimenteren met kunst. Wat ontstond was een boeiende voorstelling waarbij teksten worden gecombineerd met krachtige muziek en oude en nieuwe dansstijlen. Als sluitstuk zonder meer een waardige afsluiting van deze avond met een zeer uiteenlopend en bont karakter.

De volgende keer is er weer een normale “Onder de pannen”.

Voor de fotoreportage klikt u hier.

Lees ook:
Oliver en Roos, een schot in de roos
Onder de Pannen met “Monotremata” en “Beatlemania”

2018-02-22T21:29:58+00:0028/01/2014 19:16|

Leave A Comment