Stichting Vivendi is het initiatief van Fenneke Dam en Astrid Nijssen waarmee ze kunst willen maken uit liefde voor het leven, zoals op de website van de stichting vermeld staat. Vandaag werd de première gespeeld van de eerste productie van de stichting “Een vensterbank Vol Vergeet-mij-nietjes” in de Stevenskerk in Nijmegen.

Het verhaal wordt door actrices Astrid Nijssen en Julia Berendse gespeeld met de muzikale begeleiding van Joep van Leeuwen die af en toe zelfs meespeelde in de rol van melkboer en man van Anna-Petronella.

Vensterbank Vol Vergeet Mij Nietjes 34 van 42

Het verhaal gaat over Neeltje van Steenwijk en Anna-Petronella van Klavieren. De een wil zelfstandig zijn en gelijk aan de man. De ander is getrouwd en zorgt dat het eten op tijd op tafel staat. Deze twee totaal verschillende vrouwen laten zien welke invloed geloof, liefde, geld, de oorlog maar vooral vriendschap, heeft op hun leven. Zijn ze wel zo verschillend en willen ze niet allebei hetzelfde?

Een ‘Vensterbank Vol Vergeet-mij-nietjes’ is een liedprogramma, afgewisseld met herkenbare sketches uit de jaren 50. Met deze muzikale voorstelling willen de makers zoveel mogelijk zintuigen prikkelen en er wordt op een interactieve manier gebruik gemaakt van muziek, eten, theater, taal en vormgeving. Opvallend was ook dat het hele publiek de meeste liedjes meteen mee begonnen te zingen en ook daarin ook volledig in opgingen.

Vensterbank Vol Vergeet Mij Nietjes 39 van 42

Astrid en Julia hebben schitterende stemmen die heel mooi samen smelten en het publiek een mooie voorstelling geven waarbij in een intiemere setting deze voorstelling nog beter tot zijn recht zal komen. Deze voorstelling is zodanig gemaakt dat iedereen er plezier van heeft en in het verhaal en liedjes mee kunnen gaan.

De dames maken gebruik van een mobiel decor waarmee ze zelf naar de zorginstellingen toe gaan. Ook maken zij korte sketches waarmee zij verlichting kunnen bieden aan bedliggende patienten.

Fenneke Dam en Astrid Nijssen zijn naast directie ook de oprichters van Stichting Vivendi. Deze dames begonnen in de zomer van 2013 met plannen te maken voor een stichting. Zij delen passie voor theater, muziek en al het moois om hun heen. Zij willen dit graag met u delen.

Vensterbank Vol Vergeet Mij Nietjes 40 van 42

De voorstelling ging vandaag niet helemaal volgens plan. Zo waren er tijdens de voorstelling rondleidingen in de kerk en was er een demonstratie van een kerkorgel die gelukkig bij aanvang van de voorstelling stopte. De rondleidingen gingen gewoon door maar Astrid Nijssen en Julia Berendse konden door hun spel en zang de aandacht van alle bezoekers prima vasthouden. Vrijwel meteen trokken de dames alle aandacht naar zich toe ten lieten die ook niet meer los. Ook niet nadat na de pauze, met het kopje koffie met gebak, de draad weer werd opgepikt. De toeschouwers lieten duidelijk merken dat ze hadden genoten van de voorstelling en als de dames op diverse locaties de voorstelling zullen gaan spelen zal “Een vensterbank Vol Vergeet-mij-nietjes” nog beter tot zijn recht komen en zullen veel mensen kunnen genieten van deze voorstelling.

Meer informatie over deze stichting met een schitterende doelstelling vindt u op: http://www.stichtingvivendi.nl

De fotorepportage vindt u hier.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte? Volg ons op Twitter en klik hier.