Na het succes van de eerste tournee van de moderne Powervrouwenrevue kon het bijna niet anders dan dat er een vervolg zou komen. Dat is er nu, Powervrouwen, een revue van nu 2 met onder andere Mylène D’Anjou, Pamela Teves en Cystine Carreon.

Met een gezonde dosis zelfspot brengt een nieuwe groep actrices en cabaretières een avond vol sketches, liedjes en andere herkenbare scenes. De hele avond draait om damesdingen, en dat is meteen vanaf het begin duidelijk. De avond begint met een soort voorstelrondje, de dames zijn in tweetallen ingedeeld naar leeftijd en generatie, en direct is er het herkenbare concurrentie gevoel.

De twee jongste dames starten vol power. Ziarah Janssen valt op door haar frisse uitstraling en zuivere stem, hoewel ze pas in 2011 afstudeerde aan het institute of performing arts in Amsterdam is ze al bijna een oude rot te noemen. Nog net iets jonger is Dieuwke Tönissen, derdejaars aan Codarts in Rotterdam en nu al fris en veelbelovend.

De oudste twee dames zijn Pamela Teves en Lieneke le Roux. Pamela valt op door haar herkenbare stem, sterke timing en afwisselende typetjes. Lieneke trekt alles uit de kast en met name in een scene waarin ze woedend wordt op een dode vriendin is memorabel.

De tussengeneratie bevat de twee echte powervrouwen van deze avond. Concurrentie of niet, Mylène D’Anjou overdondert. Hilarisch in de ene, oprecht in de volgende en met een prachtige stem in de andere scene. Ieder moment is raak, en dat begint bij de omkleed scène van dame naar tandpastatube, in 1 scene zijn er 2 ovaties voor Mylène zonder dat ze een woord heeft gezegd, bijzonder knap. De dame die ook ieder moment raak schiet is Cystine Carreon, wat mij betreft de ster van de avond. Cystine bewees in eerdere producties al dat ze meerdere facetten in huis heeft en ook tijden deze revue is niets te gek, Cystine heeft de lachers op haar hand, gaat nooit over de grens en is in haar huismoederlied zonder twijfel briljant!

Enige minpunt aan deze avond is dat het precies is wat je verwacht, meer van hetzelfde, ontzettend gericht op een bepaalde groep, vrouwen tussen de 35 en 65. Voor een deel van de doelgroep werkt deze voorstelling waarschijnlijk heel erg goed, al zullen sommige generaties misschien op zoek zijn naar meer diepgang en minder flauwe humor. Een revue van nu? Misschien. Een avond vol liedjes en komische situaties waar je met een goed gevoel naar buiten loopt? Zeker wel. Powervrouwen, een revue van nu is de Feelgoodshow van het seizoen!

De tour van Powervrouwen loopt tot 30 mei door heel Nederland. Meer informatie is te vinden op de website: www.bostheaterproducties.nl

Verslag Nicky Ebbeng

Foto Raymond van Olphen

Lees ook: Powervrouwen: stevig in haar naaldhakken