In het Fulcotheater in IJsselstein vond de eerste voorstelling plaats van NL Express. Weet u hoe de Nederlandse popmuziek ontstaan is? NL Express nam het publiek mee door de Nederlandse popgeschiedenis van de beginjaren tot het heden. Een muzikale reis met zang, dans en interessante presentaties.

De reis begon in de jaren 50 en ging langzaam door tot de tegenwoordige tijd met een band die met haar muziek de castleden optimaal ondersteunende. De cast bestond uit zangers met veel ervaring die hun weg reeds gevonden hebben maar je soms verbazen.


Zo stond Joke de Kruijf ineens stevig te rappen en met overtuiging om daarna haar eigen stijl ook weer op te pakken die nog steeds een groot publiek kan boeien en niet in kracht en souplesse lijkt in te boeten.

NL Express-51

Eileen Schilder is het creatieve brein achter deze voorstelling maar daarnaast ook in het bezit van een schitterende volle stem. Datzelfde kan gezegd worden voor Piek van der Kaaden. Piek heeft eerder in De Jantjes en Soldaat van Oranje gespeeld maar hier kan ze helemaal laten horen wat ze kan en dat doet ze met zichtbaar gemak. Tot slot is daar Hans Lemmen die met zijn prachtige volle stem de zaal kan laten genieten van mooie ballads maar ook andere nummers.

NL Express-27

Het decor was eenvoudig van opzet maar aan de kleding van de cast was veel aandacht besteed. Voeg daarbij de tijdloze nummers uit de Nederlandse popmuziek en de avond was af. Er zal nog één voorstelling gespeeld worden en daarna zal de voorstelling in 2015 langs de diverse theaters gaan.

NL Express-12

Cast: Eileen Schilder, Joke de Kruijf, Hans Lemmen en Piek van der Kaaden
Band: Marco Verhoogt (bas), Bennie Top (drums), Harmen Leurink (gitaar) en Arthur Postma (toetsen)

Musical Director: Bennie Top
Stage Director: Perry Dossett
Musical Assistant: Eileen Schilder

Producent: Jeans Theatershows

Voor de fotoreportage klikt u hier.