De tweedejaars studenten van de Frank Sanders Akademie gaan met hun voorstelling “Een Mooie Tijd” een weekje op vakantie naar het mondaine Knokke in België. Een vakantie met intriges in liefde in een voorstelling die tot en met 14 december speelt in het Polanentheater. Deze voorstelling is gebaseerd op Goldoni’s “Trilogie van het Zomerverblijf”.

Béla Becht, Pascalle Bergmans, Simone ten Brinke, Sarie van Delden, Lucas van den Elshout, Denise Huls, Ruby Kieft, Sterre Pechler, Stef Pits, Megan Roele, Kylian de Rooij, Ruth Sahertian en Chris Schep geven vocaal en in spel hun visitekaartje af onder muzikale leiding van Billy Maluw.

Een mooie tijd tweedejaars-1

Een groep vrienden gaat een week op vakantie naar Knokke en alles moet tot in de puntjes verzorgd zijn. De gasten zijn weken van te voren bezig om deze vakantie tot in de puntjes voor te bereiden. Niemand wil voor elkaar onder doen en iedereen moet gekleed zijn in de laatste mode. Knokke is het neusje van de zalm en het chicste wat er is. Een schijnbaar rijk man en zijn zus willen de schijn hoog houden maar tegen beter weten in besteedt hij meer geld dan hij heeft. Schijn bedriegt? Liefdes, schijnvriendschappen en intriges voeren de boventoon. Het verschil tussen arm en rijk lijkt echter toch niet zo ver uit elkaar te liggen. Bedienden schrappen alles bij elkaar wat overblijft om in hun eigen levensonderhoud te voorzien en leven op de Zeedijk waar van alles mis is en men leeft in armoede en ellende. Maar wie is er nu gelukkiger?

Een mooie tijd tweedejaars-48

Door gebruik van koffers en tassen wordt bepaald wie er op dat moment in beeld wordt gebracht en wordt er van scene naar scene geschakeld. Stoelen, koffers en tassen vormen het enige decor en bepalen de settting. Het verhaal wordt gespeeld met mooie nummers waar de studenten eigen teksten voor hebben geschreven of de originele vertaalde tekst hebben gebruikt.

Een mooie tijd tweedejaars-50

Nummers uit “Litle Shop of Horror”, “Sunday in the park with George”, “Bombay Dreams”, “Next to Normal”, “Dreamgirls”, “Mary Poppins”, “De Jantjes” zijn maar een paar musicals waar de nummers uit gekozen zijn om te komen tot deze bonte verzameling nummers samen gevat in het verhaal. Voor een kerstvoorstelling mist er dan toch een facet en dat zijn kerstliedjes die op aangeven van Billy Maluw alsnog wordt ingezet om de voorstelling stemmig af te sluiten.

Klik hier voor de fotoreportage.

Lees ook:
Humorvolle voorstellingen van Julia, Nikki en Laura
‘Voor je ‘t weet’ kijk je naar een lekkere eigentijdse musical die swingt.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Twitter? Volg ons op Twitter en klik hier.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Facebook ? Like ons op facebook en klik hier.