Voor musicalsites.nl nam Terence van der Loo de videocamera mee om backstage een impressie te maken tijdens de een van de laatste show van deze musical.

Dit is deel een van in het totaal drie delen waarbij je in dit deel de cast zich ziet voorbereiden op de show. In deel 2 en 3 zie je ook beelden gemaakt vanuit de coulissen van De Marathon.

Verhaal

Gerard, Nico, Kees en Leo – vier Rotterdamse garagemonteurs – sleten tot voor kort hun dagen met bier, broodjes bal en sigaretten. Als Gerards garage failliet dreigt te gaan, komen de mannen op het lumineuze idee om gesponsord de marathon te lopen. 42 kilometer voor de heren met een conditie van nul en een instelling van likmevestje… Gaat dat lukken? De vrienden gaan in ieder geval bloedserieus in training onder leiding van hun collega Youssef, oud-marathonloper, om de garage van hun makker te redden. Onderweg blijkt er meer op het spel te staan dan het halen van de finish. Een ontroerend verhaal vol humor over vriendschap, liefde en de sores van vier underdogs met het hart – maar vooral de tong – op de juiste plek.

Naar het idee van Martin van Waardenberg en Gerard Meuldijk, doorspekt met nieuwe nummers van Thomas Acda en David Middelhoff. De regie is in handen van Job Gosschalk, bekend van Alles is Liefde, ’t Schaep met de 5 Pooten en De Zevende Hemel.

CAST
John Buijsman, Michiel Nooter, Kees Boot, Dennis Willekens, Gürkan Küçüksentürk, Terence van der Loo, Jelka van Houten, Lucretia van der Vloot, Jip Smit, Roosmarijn Luyten, Robbert van den Bergh, Ruth Sahertian, Arthur Postma, Thomas Hengeveld en Remco Sietsema.

 

Lees ook:
De Marathon kapt ermee. ’t Werd v#rdomme ook een keer tijd
De Marathon’ gaat flitsend van start in 010