Een muzikale avond ter ere van de 75e verjaardag van Jimmy Hutchinson. Jimmy brengt een ode aan de componisten die openlijk maar sommige ook niet openlijk homo zijn of waren en shows die het thema aansnijden of over homo’s of lesbiennes gaan.

Midden op het toneel staat de piano met eraan de regenboogvlag die symbool staat voor de LGBT-community. Er staan ook 2 kapstokken met allemaal hoofddeksels en pruiken eraan die refereren aan Broadwayshows. Je wordt gelijk zeer nieuwsgierig gemaakt naar de show. Hij gebruikt af en toe een hoofddeksel waardoor hij volledig transformeert in een nummer wat ontzettend leuk is.

Jimmy is echt een rasartiest met bakken talent en ervaring en dat straalt uit elke portie van zijn lijf. Het is heerlijk om naar hem te kijken en luisteren. Je wordt geraakt en geëntertaind terwijl hij zichzelf begeleid op de piano. Er is zelfs een stukje waar hij op staat en gaat tappen en zich op deze wijze verder ritmisch begeleid in het nummer terwijl hij zingt.

Hats off to Broadgay

Voor Hats off to Broadgay selecteerde hij een lijst van songs die allemaal hun eigen link hebben met gay Broadway. “This show has something for everybody; Lesbian, Homo, Bi, Trans and also hetero” Met muziek uit o.a. Cabaret, The Sound of Music, West Side Story en van componisten als Stephen Sondheim en Cole Porter stelde Hutchinson een gevarieerd, Engelstalig programma samen van ongeveer 75 minuten. Naast de nummers die hij zingt, vertelt hij veel over componisten, over de LGBT-community en over dingen die hij zelf heeft meegemaakt. Er komen veel bekende musical nummers voorbij maar ook veel minder bekende nummers wat heel leuk en divers is. Het is een avond voor iedereen: homo, lesbienne, hetero en alles meer. Ga dit zien!

Hats off to Broadgay is nog slechts twee keer te zien op 26 en 27 mei in het Betty Asfalt Complex Amsterdam. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf € 15 via www.bettyasfaltcomplex.nl

www.jimmyhutchinson.nl

Verslag: Tessa Jongeleen