Zondag 14 april 2019 waren wij te gast bij de première van ’t Schaep met de 5 Pooten in het Delamar theater te Amsterdam. Hoog opgestoken haar en panterprint was gisteren in de mode op de rode loper in Amsterdam. Menig bekende Nederlander was aanwezig, van Ilse Warringa tot aan Simone Kleinsma.

“Een gloednieuwe musical vol Amsterdamse gein en onvergetelijke melodieën. In ’t Schaep met de 5 Pooten maken we opnieuw kennis met de ontroerende, hartveroverende, hilarische stamgasten van café ’t Schaep. Zo zien we kroegbaas Kootje de Beer, zijn maat Lukas, buurvrouw Doortje en alle vaste klanten in een nieuw, fris verhaal van Raoul Heertje. Weer wordt er te veel gedronken en geroddeld, maar nooit te veel gelachen. Al eeuwenlang hebben ze mot, maar toch kunnen ze nog steeds niet zonder elkaar. Want: We benne op de wereld om mekaar te helpen, niewaar?

Bij aankomst in het Delamar word je omringd door Jordanees-geklede BN’ers, familieleden, en andere belangstellenden. De sfeer zit er meteen goed in en het belooft direct een groot feest te worden! De voorstelling neemt je mee naar het Jordanese buurtcafé ’t Schaep, waar de sfeer er gelijk goed in zit met de oer-Hollandse nummers, origineel geschreven door Harry Bannink.

Bijzonder aan de voorstelling is het decor, dat je op allerlei manieren meeneemt in verschillende scenes, zo zien we onder andere: het café; de wasserette van Doortje; de slaapkamer van Arie en Riek en nog enkele andere ruimtes.

De cast is bijzonder goed en lijkt goed op elkaar te zijn ingespeeld. Jeroen van Koningsbrugge zet een fraaie Kootje neer en ook Eva van der Gucht maakt een goede verschijning als Doortje. Jeske van der Staak zet een sublieme Lena neer en ook de rest van de cast verrast.

’t Schaep met de 5 Pooten biedt de bezoeker een heerlijk avondje zorgeloos genieten. Een voorstelling geschikt voor jong en oud.

’t Schaep met de 5 Pooten is van woensdag 17 april t/m zondag 16 juni te zien in het Delamar theater te Amsterdam. Van 18 juni t/m 23 juni is de voorstelling te zien in het Luxor theater te Rotterdam, waarna het op tournee gaat door theaters in heel Nederland.

Kijk voor meer informatie en de speellijst op www.tschaepdemusical.nl

Verslag: Elles Bennaars
Foto’s: Mariska Steenbergen