Op maandag 4 maart vond de perspresentatie van ’t Schaep met de 5 pooten plaats in de Diemerstudio’s te Diemen. We kregen een exclusief kijkje in het Jordaanse buurtcafé: ’t Schaep.

We werden verwelkomd door regisseur Gijs de Lange, die ons een korte preview gaf van de voorstelling. De voorstelling speelt zich af in het – voor vele bekende – buurtcafé: ’t Schaep, waar de stamgasten zo ieder hun eigen verhalen en roddels meebrengen. We zien Jeroen van Koningsbrugge als kroegbaas Kootje (hij zal deze rol delen met Remko Vrijdag), Eva van de Gucht als buurvrouw Doortje en daarnaast o.a. Jeske van der Staak, de gebroeders Wart en Tim Kamps, Ellen Pieters, John Buijsman, Jetty Mathurin e.v.a.

Nostalgie naar een toekomst waarin gemeenschapszin weer een groot goed is.” aldus regisseur Gijs de Lange. Uniek aan de voorstelling zijn de nummers – geschreven door Harry Bannink – die niet bedoeld zijn om het verhaal verder te vertellen, zoals dit in musicals vaak het geval is. De nummers ondersteunen en verdiepen de thema’s in het verhaal, zoals vriendschap en vertrouwen.

We kregen een scène te zien, gevolgd door het nummer: ‘Als je maar gezond bent’, gezongen door Jeroen van Koningsbrugge e.a. Gevolgd door het nummer ‘Lena is weer bezig’ gezongen door Jeske van der Staak.

De voorstelling belooft een heerlijk oer-Hollands feestje te worden, met bekende teksten als: “We benne op de wereld om mekaar te helpen nietwaar?” en “Als je mekaar niet meer vertrouwen kan”. Biertje en een kaasplankje erbij en deze productie is helemaal klaar om 14 april in première te gaan!

Kijk voor meer informatie op Tschaepdemusical.nl

Verslag: Elles Bennaars
Foto’s: Peggy de Haan

Lees ook: Paul Groot en Remko Vrijdag maken cast ’t Schaep met de 5 Pooten compleet