Na de bekendmaking van de invulling van de hoofdrol van The Color Purple door Naomi van der Linden, maakt OpusOne vandaag de tweede rol bekend. Niemand minder dan Edwin Jonker zal de rol van ‘Mister’ vervullen.

Edwin was afgelopen seizoenen onder andere te zien in Sister Act, Dreamgirls en A Chorus Line. In 2001 kreeg hij een John Kraaykamp Musical Award voor Beste Mannelijke Bijrol voor zijn vertolking van de rol van Tom Collins in Rent. Momenteel is Edwin te zien in de serie Vaders & Moeders op Videoland. Na Kiss of the Spider Woman, Sweeney Todd en The Bridges of Madison County is dit de vierde voorstelling in deze reeks van OpusOne. The Color Purple speelt vanaf 12 april tot en met 14 mei 2018 in de NDSM Loods in Amsterdam-Noord.

Het verhaal
The Color Purple vertelt het tijdloze levensverhaal van drie zwarte vrouwen in het zuiden van Amerika aan het begin van de 20e eeuw, een tijd waarin slavernij is afgeschaft maar de gevolgen nog sterk voelbaar zijn. Hoofdpersoon Celie leidt een leven dat gedomineerd lijkt door armoede, misbruik en geweld. Maar Celie maakt zich vrij door haar eigenwaarde te vinden en op te komen voor haar persoonlijk geluk. Ze wordt daarbij geholpen door haar schoonzusje Sofia en door Shug Avery, een rondreizende zangeres. Gedrieën staan zij op tegen een eeuwenoud onrecht.

NDSM Loods
De productie heeft haar thuisbasis gevonden op de bloeiende NDSM-werf. De loods zal compleet worden omgetoverd tot een theater met plek voor een kleine 500 bezoekers. Door de plaatsing van de tribune, stoelen en het decor heeft iedere plek een perfect zicht op het toneel. OpusOne werkt voor The Color Purple met een prijssysteem waarin in de eerste speelweken de kaarten voor de beste prijs beschikbaar zijn.

Praktische informatie
The Color Purple is vanaf 12 april tot en met 14 mei 2018 te zien in de NDSM Loods in Amsterdam-Noord. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.colorpurplemusical.nl.

Cast en Creatives
De productie bestaat uit een 13-koppige cast, waarin Naomi van der Linden de hoofdrol speelt. De rest van de cast wordt in de komende dagen bekend gemaakt. Regie & vertaling: Koen van Dijk | Choreografie: Carolien Canters | Muzikale leiding & arrangementen: Menno Theunissen | Decor: Eric Goossens | Kostuums: Joost van Wijmen | Geluid: Tobias Stolk | Licht: Benno Barends