Edwin Jonker en Edsilia Rombley vervullen dit jaar de rollen van Jezus en Maria in de negende editie van The Passion. De verteller is Martijn Krabbé. Zangers Lucas Hamming en Paul Sinha vertolken de rollen van de discipelen Judas en Petrus en acteur Porgy Franssen speelt Pilatus. Klaas van Kruistum zal verslag doen van de processie. 

Edwin Jonker is Jezus 

De rol van Jezus wordt dit jaar gespeeld door Edwin Jonker. Edwin studeerde geschiedenis aan de universiteit van Amsterdam en ging vervolgens acteren. Hij begon zijn carrière als musicalster in de musical Rent waarmee hij in 2001 een John Kraaijkamp Musical Award won voor ‘beste mannelijke bijrol’ van Tom Collins. De afgelopen jaren speelde hij in onder andere Sister Act, Dreamgirls, Belle en het Beest en The Color Purple.

Edsilia Rombley als Maria

De rol van Maria wordt dit jaar gespeeld door Edsilia Rombley. Edsilia is een veelzijdige Nederlands zangeres, die vooral bekend werd door haar deelname aan de Soundmixshow. Edsilia vertegenwoordigde Nederland tweemaal op het Eurovisie Songfestival. Daarnaast is ze lid van de gelegenheidsformatie Ladies of Soul. In 2019 keert Edsilia Rombley terug in de theaters met haar nieuwe show The Piano Ballads & More.

Lucas Hamming als Judas 

De rol van Judas wordt gespeeld door Lucas Hamming. Lucas brak in 2013 door tijdens De Beste Singer Songwriter van Nederland waarin hij een finaleplek bemachtigde. Niet lang daarna studeerde hij af aan het conservatorium en bracht hij zijn debuutalbum HAM uit. Hij won een 3FM Serious Talent Award en was een seizoen lang huisartiest van De Wereld Draait Door.

Paul Sinha als Petrus

De rol van Petrus wordt gespeeld door Paul Sinha. Paul is een opkomende hiphop-ster. Hij is bekend van nummers als Weekje Tenerife, 7 dagen en Nu Gaan. Op jonge leeftijd begon hij al met het schrijven van eigen tracks. In het begin focuste hij voornamelijk op rap, maar de laatste jaren is er meer ruimte voor zang.

Porgy Franssen als Pilatus

De rol van Pilatus wordt gespeeld door Porgy Franssen. Porgy groeide op in een katholiek gezin met veertien kinderen. Hij studeerde aan de Toneelschool in Maastricht. In 1991 won hij een Gouden Kalf voor zijn rol in de tv-serie Bij nader inzien. Acht jaar later kreeg hij de Mary Dresselhuys Prijs voor zijn hele oeuvre. Hij speelde bij verschillende theatergezelschappen, waaronder Orkater, en was te zien in vele films en televisieseries, zoals Moordvrouw.

Martijn Krabbé als Verteller 

De rol van de Verteller wordt gespeeld door Martijn Krabbé. Martijn begon als 19-jarige zijn mediacarrière bij het programma Popformule. Later presenteerde hij onder meer programma’s als In Holland staat een huis, Idols en Dancing on Ice. Van 2009 tot en met 2012 was hij samen met Wendy van Dijk te zien als presentator van X Factor. Sinds de eerste editie in 2010 is hij samen met Van Dijk de presentator van The Voice of Holland.

Klaas van Kruistum als Verslaggever

De rol van de Verslaggever wordt gespeeld door Klaas van Kruistum. Klaas begon zijn carrière bij de EO, als presenator van het programma Omega Code. Hierna volgden programma’s als Checkpoint, Bestemming Onbekend en Retourtje Israël. In 2014 ging Klaas bij de KRO werken. Daar werd hij onder andere bekend van het programma Klaas weet alles.

#jebentnietalleen

Elk jaar wordt een ander aspect van het paasverhaal uitgelicht. Dit jaar is ervoor gekozen extra aandacht te besteden aan eenzaamheid, onder het thema #jebentnietalleen. Het paasverhaal kent veel dimensies van eenzaamheid. Het verdriet van Maria die haar kind verliest, Jezus die verraden wordt door een van zijn vrienden en Petrus die hem ontkent. Met #jebentnietalleen legt The Passion dit jaar de nadruk op aandacht voor elkaar. Dit sluit aan bij de aandacht in onze samenleving voor eenzaamheid en de talloze initiatieven om mensen bij elkaar te brengen.

Meer dan een tv-evenement

The Passion vindt plaats in Dordrecht. Het tv-evenement wordt op Witte Donderdag 18 april live uitgezonden op NPO 1, NPO Radio 2 en NPO Start. Ook is er dit jaar weer de digitale processie, waarbij bezoekers van Thepassion.nl een persoonlijke boodschap kunnen achterlaten tijdens de live-uitzending.