Aankomende zomer drijft Edwin Jonker vrouwen tot uitersten in Vrouwen op de rand van een zenuwinzinking. De voorstelling is gebaseerd op de absurdistische film Mujeres al borde de un ataque de nervios van de Spaanse filmmaker Pedro Almodóvar. Producent De Kernploeg brengt de hitmusical voor het eerst naar Nederland. De andere rollen worden gespeeld door onder meer Willemijn Verkaik, Cystine Carreon, Lone van Roosendaal en Guido Spek. Vrouwen op de rand van een zenuwinzinking is van 4 t/m 14 juli 2019 exclusief te zien in CC Amstel in Amsterdam.

Vrouwen op de rand van een zenuwzinking

Vrouwen op de rand van een zenuwzinking speelt zich af in het Madrid van de jaren ’80 en vertelt het verhaal van Pepa, die net verlaten is door haar minnaar Ivan. Ze doet er alles aan om hem terug te winnen. Ivans vrouw is echter na twintig jaar gedwongen psychiatrische inrichting net vrijgelaten en is uit op totale wraak. Tel daar een beste vriendin met een terroristische logé in huis bij op, een advocate die iets teveel weet van haar zaakjes en een schoondochter die haar schoonmoeder zo snel mogelijk probeert te dumpen en de waanzin is compleet: vijf vrouwen op de rand van een zenuwinzinking.

De originele versie ging in 2010 op Broadway in wereldpremière. In 2015 was de voorstelling te zien op het Londense West End en speelde Verkaik eveneens een van de hoofdrollen. De muziek van deze hilarische en ontroerende musical is van David Yazbek, die eerder onder andere The Full Monty componeerde en op dit moment met The Band’s Visit een enorme hit op Broadway heeft. Het script is van Jeffrey Lane.

De Kernploeg brengt iedere zomer eigen, intieme versies van mooie en interessante Amerikaanse musicals die niet of nauwelijks in Nederland gespeeld worden. In juli 2017 speelde De Kernploeg met veel succes zijn debuutvoorstelling A New Brain, gevolgd door She Loves Me in 2018.