Er was een voelbare spanning op maandagavond 2 december in De Meervaart. Op deze avond werden 5 musical-plannen gepresenteerd. De M-Lab Pitch, in ere hersteld. De volgende drie producties gaan het vervolgtraject in.

Doel was, om te onderzoeken welk plan het ‘verdient’ om uitgewerkt te worden tot een complete voorstelling. De vijf titels zijn: ‘Gebroeders’ (Arnoud Breitbarth; naar Ted van Lieshout), ‘Alleen met jou’ (Pieter Buis), ‘De Karamazovs’ (Justin van Kampen, Michiel Augustijn; naar Dostojevski), ‘Twentysomething’ (Pitt de Grooth, Edwin Paarlberg, Jurrie van Druten) en ‘The Vote of Holland’ (Geert Docter, David Averiat).

Drie producties gaan het vervolgtraject in

De drie producties die een vervolgtraject ingaan zijn (in willekeurige volgorde): ‘Gebroeders’, ‘The Vote of Holland’ en ‘Twentysomething’. Met deze drie teams gaat M-Lab bespreken welke vervolgstappen gezet gaan worden. We nodigen elk van de teams uit voor een gesprek en vragen hen nu vast na te denken wat voor ondersteuning zij nodig hebben. Voor de overige twee producties (‘Alleen met jou’ en ‘De Karamazovs’) betekent dit overigens niet het einde van de reis. De vakjury had grote bewondering voor de ideeën, maar vond de presentatie nog niet compleet. De teams krijgen deze feedback en het zou zomaar kunnen gebeuren dat zij zich bij een volgende pitch opnieuw zullen presenteren met herzien materiaal. 

Lees ook:
M-Lab pitch maakt nieuwsgierig