Theater Terra brengt dit theaterseizoen drie compleet nieuwe familiemusicals naar de Nederlandse en Vlaamse theaters: Dribbel – voor iedereen vanaf 2 jaar, Mr Finney – voor iedereen vanaf 6 jaar en Het kerstverhaal van Kleine Ezel, voor iedereen vanaf 4 jaar.

Theater Terra maakt al meer dan 30 jaar zeer gewaardeerde musicals en familievoorstellingen, waaronder in de afgelopen jaren Kikker, Dolfje Weerwolfje, De Gebroeders Leeuwenhart, Koning van Katoren en Koekeloere. Dit seizoen worden opnieuw drie bekende jeugdboeken bewerkt voor het theater. Dribbel is gebaseerd op de boekjes van Eric Hill, die al 35 jaar worden bekeken door peuters. Minstens zo bijzonder is de familiemusical Mr Finney, naar de boeken van Laurentien van Oranje en Sieb Posthuma en vanaf december is ook Het kerstverhaal van Kleine Ezel te zien, naar de boeken van Rindert Kromhout en Annemarie van Haeringen.

Dribbel
Dribbel gaat met Leentje Nijlpaard logeren op de boerderij. Dribbel wil alles leren van de dieren. Als er een probleem is probeert hij dat op te lossen. Soms is dat niet makkelijk! Dan hoopt Dribbel dat er veel kinderen in de buurt zijn die willen helpen.

Dribbel, naar de bekende boekjes van Eric Hill, is een familiemusical voor iedereen vanaf 2 jaar en is van september 2013 tot en met april 2014 te zien in de Nederlandse en Vlaamse theaters.

Met Theun Plantinga, Mareille Labohm, Desi van Doeveren en Jeroen C. Molenaar.

Mr Finney
‘Waar gaat de wind eigenlijk naartoe?’ vraagt Mr Finney. Met zijn vriend Slak vindt hij buiten een ziek dier. Mr Finney belooft deze vreemdeling thuis te brengen en krijgt hulp van zijn vriendin Pinky Pepper. Samen beleven ze een spannend avontuur dat eindigt op de bodem van de zee…

Deze voorstelling vertelt een gloednieuw én muzikaal verhaal geïnspireerd op de bekende boeken van Laurentien van Oranje en Sieb Posthuma. Mr Finney is van oktober 2013 tot en met april 2014 te zien in de Nederlandse en Vlaamse theaters. Voor iedereen vanaf 6 jaar!

Met Dick Feld, Eric-Jan Lens, Marie-Claire Witlox en Femke Hermans.

Het kerstverhaal van Kleine Ezel
Als Kleine Ezel bij Jakkie gaat logeren, besluiten pappa en mamma Ezel samen op vakantie te gaan. Maar met Kerstmis zo ver bij elkaar vandaan, is dat wel zo’n goed idee? ‘We gaan naar je vader en moeder toe’ zegt Jakkie. Een spannende toch door de sneeuw volgt. Zullen ze elkaar ooit nog terugvinden?

Het kerstverhaal van Kleine Ezel, naar de boeken van Rindert Kromhout en Annemarie van Haeringen, is het leukste uitje van de kerstvakantie! Te zien in december 2013 en januari 2014 in heel Nederland en Vlaanderen, speciaal voor iedereen vanaf 4 jaar.

Met onder anderen Theo Terra en Koen Iking.

Meer informatie
De complete speellijsten en meer informatie over Dribbel, Mr Finney en Het kerstverhaal van Kleine Ezel zijn te vinden op www.theaterterra.nl De voorstellingen van Theater Terra zijn mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten.