Bram Ven, Kas Dekker en Liesanne van Dongen speelden gisteravond in Het Klassetheater hun voorstelling onder de noemer “Work in Progress”. Zij spelen allemaal ook in de musical My Fair Lady 6 dagen in de week door het hele land. De voorbereiding van deze voorstelling deden ze er maar even naast. Een grote opgave die ze alle drie goed volbracht hebben.

Bram werd bijgestaan door zijn collega’s Yoran de Bont, Yannick Pluggers en Leo-Alexander Hewitt in zijn voorstelling “Voordat ik ga”. Bram vertelde het verhaal van een man die te horen krijgt dat hij niet lang meer te leven heeft. De kracht van deze voorstelling is de unieke mix van het indringende verhaal en de tragikomische draai die Bram er aan gegeven heeft samen met zijn coach Marleen van der Loo. Het maakte zijn eigen werk tot een mooie voorstelling waar je absoluut geboeid naar blijft kijken.

Bram Kas en Liesanne 52

Kas Dekker heeft gestudeerd aan de Frank Sanders Akademie en is daarna begonnen aan zijn studie aan de Fontys Hogeschool. Hij mocht nog een keer vlammen met zijn voorstelling Hoop met begeleiding van zijn coach Wil van der Meer. Hoop is onbegrensd en ken geen belemmeringen. Hoop is hier en nergens. Oordelen vormen mensen snel en heb je al een stempel op. Al ben je nog zo jong, er is een oordeel, een indeling en wellicht een veroordeling maar er is en blijft hoop. Wie is nu de spookrijder en wie kiest de verkeerde weghelft? Er is hoop op een beter wereld, een wereld zonder oordelen. Er is altijd hoop op juist die liefdevolle plek en een volmaakte wereld zonder botsingen. Kas is gedreven en is in deze voorstelling een man die op zoek is naar juist die hoop waarin hij kan zijn wie hij is. Kas vertelt dit verhaal op eigen wijze aan het publiek.

Bram Kas en Liesanne 66

“Gewoon Gewoon” is de voorstelling van Liesanne die een vrouw speelt die met een mes in haar handen. De vrouw is opgepakt en verteld steeds een ander verhaal. Waarom doet ze dat? Wat drijft haar ertoe om telkens weer een ander verhaal te vertellen waarbij ze een andere naam heeft en telkens een ander verhaal verteld? Waar naar is ze op zoek? Met behulp van haar coach Caroline Frerichs en Yoran de Bont die de rechercheur speelt, vertelt ze haar intrigerende verhaal van een vrouw die eigenlijk gewoon is. Liesanne vertelt het verhaal komisch en dramatisch tegelijk. Ze laat je zweven tussen die twee verschillende gemoedtoestanden en balanceert daar mooi op. Zang en verhaal passen naadloos in elkaar.

Bram Kas en Liesanne 112

Voor de fotoreportage klikt u hier